Vanaf 15 maart 2017 zullen Jos Timmer en Wim de Beer samen het nieuwe chefsteam van restaurant De Kas vormen. Beiden komen van restaurant RIJKS in Amsterdam, waar zij sinds de opening in 2014 als chef-koks hebben gewerkt. Zij volgen Bas Wiegel en Jarno van den Broek op, die na 9 jaar De Kas verlaten. Bas wil zich oriënteren op een eigen restaurant. Jarno gaat reizen en werken in Azië.
Eigenaar Gert Jan Hageman: “Ontzettend jammer dat Bas en Jarno ons gaan verlaten. Maar na 9 jaar is dat volkomen te begrijpen en niet tegen te houden. Het is goed dat ze een volgende uitdagende stap willen gaan maken. We zullen ze missen, ze hebben De Kas op de culinaire landkaart gezet”.
Restaurant De Kas is gevestigd in de voormalige stadskwekerij in park Frankendael in Amsterdam Oost en opende in 2001 haar deuren. Het restaurant met eigen kwekerij wordt jaarlijks bezocht door 50.000 gasten uit binnen- en buitenland.
Gert Jan Hageman: “Ik ben heel trots en blij dat Jos Timmer en Wim de Beer ons nieuwe chefsteam worden. Bij Restaurant RIJKS waren zij samen met Joris Bijdendijk vanaf de allereerste opzet tot nu verantwoordelijk voor de bliksemstart van de keuken, die eind vorig jaar beloond werd met een Michelinster. Dat zulke talenten voor ons kiezen zegt iets over ons bedrijf. Maar niet minder over Wim en Jos, die het aandurven om de toekomstige culinaire route voor De Kas met ons uit te stippelen. Beide chefs zijn enthousiast aanhanger van de Slow Food gedachte, iets wat goed aansluit bij de werkwijze van De Kas. Ons team staat te trappelen, ik heb er heel veel vertrouwen in en zie nog meer dan anders uit naar het voorjaar."