Michel van Dijk is benoemd tot chef-kok van Restaurant De Kersentuin in Amsterdam, waar hij de afgelopen vijf jaar al werkzaam was als Souschef. Van Dijk volgt Marcel de Leeuw op, die per 1 maart een nieuwe uitdaging aangaat.
*Nieuwe 'sous' geen onbekende*
Van DijkÂs functie als Souschef wordt ingevuld door Stephan Beld. Ook hij werkte al twee jaar samen met De Leeuw en Van Dijk.
*Vaste koers*
Michel van Dijk startte zijn loopbaan in De Kersentuin als chef de parti en werkte de afgelopen vijfenhalf jaar als souschef nauw samen met Marcel de Leeuw.
Met de benoemingen van Michel van Dijk en Stephan Beld continueert het restaurant de ingeslagen culinaire weg en het kwaliteitsniveau.
*Unaniem besluit*
ÂAlle afdelingshoofden waren unaniem van mening dat Michel de opvolger van Marcel de Leeuw moest zijn toen de kwestie afgelopen november aan de orde kwam, stelt Ed Jongen, general manager van het Bilderberg Garden Hotel, waarvan Restaurant De Kersentuin een onderdeel is. De benoemingen van Michel van Dijk en Stephan Beld (die terugkeert naar De Kersentuin, waar hij eerder al twee jaar samenwerkte met De Leeuw en Van Dijk) hebben het volste vertrouwen van Marcel de Leeuw, die gedurende zijn carrière bij De Kersentuin de titel SVH Meesterkok behaalde.
*Speciaal menu ter introductie*
ÂHet team van De Kersentuin is jong, dynamisch en kookt met passie. Frans, eerlijk, biologisch en alles vers en bij voorkeur met lokale producten, aldus Ed Jongen. ÂDat die koers niet zal veranderen, komt straks onder meer tot uiting in een introductiemenu van Michel in april.Â
*Op de foto:* Michel (links) en Marcel.
~Frank Lindner~
Van Dijk nieuwe chef-kok De Kersentuin
14 januari 2011