De Bocuse dÂOr organisatie maakte een paar nieuwe uitdagingen bekend voor het visgerecht bij de wereldfinale. Eind november
maakte de organisatie pas de geselecteerde vis bekend: zoetwaterforel. Ook de criteria zijn onlangs bekend geworden.
~Foto: Het Nederlandse team is volop aan de slag met de zoetwaterforel.~
*Eisen visgerecht*
Het gerecht moet voor de helft bestaan uit plantaardige ingrediënten (groenten/fruit). Daarnaast is het verplicht om een voorgeschreven groente en stuk fruit te verwerken. Dit product wordt echter pas de avond voor de wedstrijd bekend gemaakt. Alle te gebruiken groenten moeten de dag voor de wedstrijd worden gehaald bij de speciaal ingerichte groente- en fruitmarkt.
*Jurybeoordeling*
De jury gaat extra letten op de manier waarop de groenten en fruit in het gerecht worden verwerkt. Uiteraard gaat het om smaak en presentatie. De 14 visgerechten moeten worden geserveerd en gepresenteerd op borden. Het bedenken en bereiden van het visgerecht wordt kortom een stevige uitdaging voor alle 24 deelnemers aan de wereldfinale in Lyon.
"*Meer lezen over de Bocuse d'Or? Klik hier*":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=bocuse&x=zoeken
~Christel Tuin~
Visgerecht Bocuse d'Or wordt uitdaging
29 december 2014