In de Chinese stad Zhenjiang heeft een restaurateur zich heel wat problemen op de hals gehaald door de aanschaf van een enorme walvishaai. De eetbare haai woog 1.770 kilo en koste net geen 11.000 euro, maar het gewicht bleek niet het grootste probleem. Vanwege de afmetingen paste het beest domweg niet in de keuken.
*Leg daar maar neer*
In alle haast werden de vijftig medewerkers opgetrommeld door de ondernemer om de vis van zes bij drie meter onder te brengen in de eetzaal van het restaurant. Toen dat eenmaal was gelukt bleken de problemen nog niet van de baan. Want hoe fileer je zo'n beest?
*Helemaal opgegeten**
Een bevriende slager bood hulp aan. Na een aantal uur flink doorwerken had de slager 300 kilo vers walvishaaivlees gefileerd. De haai is inmiddels verdwenen in de magen van tientallen tevreden visliefhebbers die het vlees in verschillende gerechten hebben verorberd.
~Frank Lindner~
Visje van 1.770 kilo te groot voor de keuken
10 augustus 2011