Koks zullen dit al wel weten, maar met de komst van de nieuwe app "SuperWijzer":http://itunes.apple.com/nl/app/superwijzer/id434382933?mt=8 zien ook consumenten welk vlees het meest en minst duurzaam is. Diervriendelijk wild scoort het best.
*Fokmethodes*
Van alle dierlijke vleessoorten is kalfsvlees volgens de app het meest slecht voor het milieu. Voor de productie van 1 kilo kalfsvlees is 13 kilo veevoer nodig. Bovendien zijn actiegroepen als Greenpeace en Varkens in Nood, tevens de initiatiefnemers achter de app, niet altijd te spreken over de fokmethodes.
Wild scoort het hoogst omdat het vrij rondloopt en weinig schade toebrengt aan het milieu.
Behalve vlees kunnen consumenten ook zuivel, eieren, kaas en toetjes scannen.
*Bewuste consument*
Wat zijn de effecten van toegenomen consumentenbewustzijn op hun keuzegedrag in de horeca is een vraag die steeds vaker wordt opgeworpen.
~Frank Lindner~
Wild meest duurzame stukje vlees
8 mei 2012