Gerenommeerd chef, foodjournalist en restaurateur Yotam Ottolenghi bezocht gisterenavond RIJKS®, het restaurant van het Rijksmuseum. Onder zijn
supervisie kookte chef Ramael Scully en het team van Joris Bijdendijk eenmalig een exclusief menu.
*Yotam Ottolenghi:*
"It was a wonderful experience this collaboration with the RIJKS® kitchen team. Thanks to Joris and his crew, we have learned and saw a great produce in Holland."
*Joris Bijdendijk:*
"We hebben van onze gastchefs weer zoveel geleerd en wederzijdse ervaring opgedaan. Op een speelse manier zit je weer even in de schoolbanken. We kijken nu al uit naar onze volgende gast: Tim Raue uit Berlijn."
*Enorm populair*
Yotam Ottolenghi (1968) is eigenaar van vier succesvolle deliÂs & restaurants in het centrum van Londen. In 2011 opende hij restaurant NOPI in Soho waar de smaken van OttolenghiÂs Israëlische keuken samenkomen met de Maleisische wereld van zijn chef Ramael Scully. OttolenghiÂs kookboeken over zijn moderne, op groenten gebaseerde Arabische kookstijl, zijn wereldwijd immens populair.
RIJKS® nodigt een aantal keren per jaar een internationaal vermaarde gastchef uit, vergelijkbaar met een gastconservator in het museum. Van 18 t/m 20 maart staat Berlijns beste chef Tim Raue in de keuken van RIJKS®. Eerder waren Margot Janse, Jacques Pourcel en André Chiang te gast.
~Beeld: Joris Bijdendijk, Yotam Ottolenghi en Ramael Scully in RIJKS® foto: Rinze Vegelien~
Yotam Ottolenghi op bezoek bij RIJKS
3 maart 2016