10 jaar De RestaurantKrant: De droom van Laura

Auteur: David Bakker
13 april 2018
10 jaar De RestaurantKrant: De droom van Laura

De Restaurantkrant bestaat tien jaar. In deze rubriek blikken we terug op een decennium vol nieuws, trends en diepte-interviews. We halen elke week spraakmakende verhalen uit de oude doos weer naar voren. Deze week een interview uit 2012 met Laura de Weerdt, Talentvol Gastvrouw van het Jaar in 2012 en voormalig gastvrouw van Het Brouwerskolkje**. Ze zag haar droom in duigen vallen. “Maar”, zegt ze vol energie “Ik heb nog steeds de ambitie om ooit terug te keren met mijn eigen sterrenzaak.”

Jarenlang stond haar leven in dienst van die ene droom: eigenaar van een restaurant met een Michelinster, samen met haar vriend en talentvol kok Danny Spoel. De fooi werd opzij gezet, het bedrijfsplan was al bijna geschreven, er werd zelfs al servies vanuit Oslo meegenomen. Het inrichten was begonnen. Alleen een pand nog. Maar toen kwam de klap.

“Mijn relatie liep stuk. Er was een hoop gebeurd en ik trok het niet meer.” Daarmee beëindigde ze ook haar droom en kreeg het leven een heel andere invulling. “Ik ben eerst eens even goed gaan nadenken wat er allemaal was gebeurd. Dat moest ik eerst even verwerken. Na een tijdje vroeg mijn zusje of ik niet een paar keer met haar wilden komen werken bij Douglas. Ik twijfelde, maar heb het uiteindelijk gedaan.”

Het beviel. Want ze kon de gastvrijheidskills die ze in de jaren daarvoor had opgedaan, kwijt in de wereld van de parfumerie. “De verschillen met de horeca zijn niet zo heel groot. Toen het management mijn cv zag, hebben ze mij een aantal trainingen aangeboden en binnen de kortste keren stond ik een winkel te runnen. Ik had ongeveer tien mensen onder mij, vergelijkbaar met wat ik in de restaurants onder mij had." Inmiddels heeft ze de overstap gemaakt naar concurrent Mac, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan.

Want op de vraag of ze ooit nog terug wilt keren in de horeca antwoordt ze: "Ja, het blijft nog altijd mijn droom. De hectiek, de ambitie om gasten in volledige tevredenheid naar huis te laten gaan. Ik mis dat wel. Ik weet nu dat in het leven weinig dingen te plannen vallen, maar die ster, die wil ik nog altijd."

 

Lees hier het interview met Laura uit 2012.

Overig nieuws