De inspecteurs van Michelin Nederland hebben drie restaurants opgenomen in de Nederlandse versie van de gids. Deze nieuwe restaurants krijgen meteen een persoonlijke pagina op de website en de app van de Michelin Gids en zijn makkelijk te herkennen aan het ‘Nieuw’-symbool. Of deze restaurants ook een Michelinster, een groene ster of een Bib Gourmand krijgen wordt tijdens de jaarlijkse Sterrenceremonie onthuld.
De volgende restaurants zijn toegevoegd aan de gids:
Bar Beurre
Maastricht
Michelin: "Een no-nonsense bistro in een oud café, opzwepende muziek incluis. Dat mag u verwachten van Bar Beurre. De Franse keuken leeft op boter, dat is ook hier het geval. Al gebeurt dat wel met de nodige verfijning. De chef gaat er bijvoorbeeld schartong mee à la meunière bereiden, die hij serveert met ansjovis, tuinbonen en een geraffineerde beurre blanc die versterkt is met een scheutje sherry. Deze keuken is krachtig en speels, gebundeld in een korte kaart. Le beurre, c’est la vie !"
De Kromme Bistro
Hoofdplaat
"Loop door de wijnkamer om deze gezellige bistro te bereiken, in het verlengde van moederhuis De Kromme Watergang. De weelderige tuin en open keuken met zijn robuuste houtskoolgrill grijpen meteen de aandacht. U voelt hier de liefde voor lekkernijen uit de Zeeuwse wateren, die al hun ziltigheid etaleren. Zoals die kokkels met fijngesneden bieslook en een zalige beurre blanc met de jus van de kokkels en aroma van citroengras. Al grillen de chefs even gezwind een stukje bavette voor u, of wat dacht u van een vegetarische creatie? Deze brasseriekeuken heeft eigenheid."
SEAson – Arsenaal
Naarden
"De geschiedenis van dit militaire onderkomen gaat terug tot 1688 en werd vele jaren later onder handen genomen door de gerenommeerde interieurontwerper Jan des Bouverie. Het is er vandaag chic en sfeervol, met een terras dat opleeft op zonnige dagen. Dennis Koopmans focust vooral op lekkernijen uit de zee, al is er ook een aanbod voor vleeseters. Dit is een plek waar u komt voor het plateau de fruits de mer en kraakverse vis uit het seizoen. Denk aan gebakken rode mul met een rijke schaaldierenbisque en fijngesneden venkel voor wat frisheid, ziltige zeekraal en krokante croutons. SEAson - Arsenaal staat voor fraîcheur en het beste van het seizoen."
Blijf op de hoogte!
Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.