6 redenen om mee te doen aan het NK Lekkerste Broodje 2025

Auteur: Redactie
Awards Events 20 november 2024
6 redenen om mee te doen aan het NK Lekkerste Broodje 2025 Sjoerd Mampaeij, restaurant Midas in Woerden

Ondernemers die trots zijn op hun lunchroom en de kans willen grijpen meer gasten aan te trekken, kunnen in 2025 deelnemen aan een uniek evenement: de veertigste editie van het NK Lekkerste Broodje op de Horecava. De organisator noemt zes redenen om mee te doen aan deze of één van de andere vakwedstrijden.    

1. Je staat in de schijnwerpers

Het NK De Lekkerste bestaat uit acht wedstrijden, waaronder het NK Lekkerste Broodje. Door mee te doen aan één van deze wedstrijden, zetten horecabedrijven zichzelf in de schijnwerpers. Wie bijvoorbeeld het NK Lekkerste Broodje wint, krijgt al snel aandacht van landelijke media. Daarnaast pakken regionale en lokale media het nieuws op, ook bij een tweede of derde prijs. Ondernemers communiceren hun succes zelf natuurlijk ook, zowel op social media als in de zaak met bijvoorbeeld een banner, tafelkaartjes en natuurlijk de beker op de toonbank. Kortom: een prijs winnen is top voor de marketing.

Lees hier meer over het NK Lekkerste Broodje   

2. Je kan het druk krijgen

Wie een prijs pakt tijdens het NK De Lekkerste moet er rekening mee houden dat het druk wordt in de zaak. Veel winnaars hebben dat in de afgelopen jaren aan den lijve ondervonden. Zeker in de eerste paar weken na de wedstrijd plussen ondernemers in de omzet, maar zelfs jaren later zijn winnende gerechten nog steeds populair.  

3. Je bent onderdeel van een mijlpaal in de horeca

Het NK Lekkerste Broodje beleeft in 2025 z’n veertigste editie. Het begon allemaal in 1984 met ‘Het Lekkerste Broodje van Nederland’ in het Postiljon Motel in Bunnik. In de jury: Joop Braakhekke, Gerrie Knetemann en Johan van der Weerd, de initiatiefnemer van de wedstrijd. Omdat de eerste editie meteen een groot succes was, verhuisde de wedstrijd in 1985 naar de Horecava in RAI Amsterdam. IN de loop der jaren kwamen er verschillende wedstrijden bij.  

Schrijf je hier in voor het NK Lekkerste Broodje

4. Je leert van collega's

Veel horecaprofessionals doen mee om te winnen, maar ook zonder winst levert een vakwedstrijd een waardevolle ervaring op. Collega’s ontmoeten elkaar, zien elkaars creaties en leren van elkaar. Het is een unieke samenkomst van professionals en talenten die elkaar nog meer enthousiasmeren voor het vak. Ook deelnemers die zonder prijs huiswaarts keren, nemen een rugzak vol kennis en inspiratie mee.   

5. Je groeit als professional

Een vakwedstrijd als het NK De Lekkerste is een uitdagend evenement voor veel deelnemers, of ze nu veel ervaring hebben of niet. Alleen al de voorbereiding – van het eerste idee tot een uitgewerkt recept en uiteindelijk het gerecht dat klaar is voor de wedstrijd – is ontzettend leerzaam. Op de wedstrijddag zelf hebben deelnemers te maken met spanning en tijdsdruk. Wie daarmee om leert gaan, groeit in z’n zelfvertrouwen en weerbaarheid. Een vakwedstrijd is daarom ook waardevol voor het bedrijf; de kennis en ervaring die een deelnemer opdoet, komt ten goede aan de gehele organisatie.  

6. Je gaat een geweldige dag tegemoet

Natuurlijk is het NK De Lekkerste een spannend evenement en zijn deelnemers druk bezig met hun gerechten. Maar rondom het wedstrijdpodium en op de gehele beurs is van alles te zien en te beleven. Buiten de wedstrijd is deze dag een geweldig uitje voor deelnemers, collega’s, vrienden en familie.  

Aanmelden

Inschrijven voor het NK De Lekkerste kan op de website van Stichting De Lekkerste Wedstrijden.
Daar is ook het algemene wedstrijdregelement en de afzonderlijke regels per wedstrijd te vinden.

Meer over het NK De Lekkerste

Het NK De Lekkerste vindt plaats tijdens de Horecava, van 13 tot en met 16 januari 2025. Iedere dag worden er twee vakwedstrijden gehouden op een groot podium in beurshal 11. Naast het podium is een mise-en-place ruimte met de meest voorkomende keukenapparatuur.
Eenmaal op het podium bereiden deelnemers hun gerecht voor de proefjury, die aan een tafel voor het podium zit. Tijdens het NK Lekkerste Broodje krijgen deelnemers acht minuten de tijd om vijf identieke creaties te maken. De proefjury let onder meer op smaak, versheid, hanteerbaarheid en presentatie. De prijsuitreiking vindt plaats na iedere wedstrijd. 

 

Maandag 13 januari
11.00 uur: NK Lekkerste Broodje
15.00 uur: NK Lekkerste Burger

Dinsdag 14 januari
11.00 uur: NK Lekkerste Pasta
15.00 uur: NK Pizza bakken

Woensdag 15 januari
11.00 uur: Lekker Anders
15.00 uur: NK Lekkerste Vegan Burger

Donderdag 16 januari
11.00 uur: NK Loaded Fries
15.00 uur: NK Lekkerste Pannenkoek

 

 

Overig nieuws