De huidige economische vooruitzichten, de toenemende complexiteit in de horecabranche en de steeds hogere eisen van de consument. Alles vraagt om meer innovatiekracht van
horecaondernemers. Nieuwe ideeën en vernieuwende concepten zijn nodig om gastvrijheid een nieuwe impuls te geven. Volgens Koninklijke Horeca Nederland zijn er zes trends voor de ondernemer belangrijk om toekomstbestendig te zijn:
*1. Persoonlijke benadering* van gasten met betekenisvolle en kwalitatieve producten en diensten.
*2. Duurzaamheid* en maatschappelijk verantwoord ondernemen.
*3. Gezondheid*: deze wereldwijde trend wint nog steeds terrein: gasten kiezen steeds meer voor een gezonde levensstijl.
*4. Grenzen vervagen*: toerisme, recreatie, horeca, retail zullen steeds meer vervlechten.
*5. Hyperactieve levensstijl*: de moderne consument wil 'alles, altijd en overal'.
*6. Peer-to-peer*: gasten ruilen, handelen en regelen met elkaar, ook buiten de traditionele horeca om (bijvoorbeeld huiskamerrestaurants en logies via particulieren).
6 trends die toekomst horeca bepalen
14 januari 2014