Adrià chef-kok van het jaar in de VS

27 maart 2009
Adrià chef-kok van het jaar in de VS

Ferran Adrià kreeg donderdag in New York de prijs uitgereikt van ´Chef-kok van het jaar´, een prijs die in het leven is geroepen door het Culinary Institute of America (CIA). Voor de Catalaanse topkok uit Rosas betekende de prijs "de consolidatie van een project, niet van zijn restaurant elBulli, maar van de Spaanse keuken in het algemeen". Deze woorden van Adriá waren zeer bewust gekozen.

Aan het thuisfront, in Spanje, krijgt de driesterrenchef namelijk van tijd tot tijd kritiek van collega´s op zijn innovatieve manier van koken. Hij zou zich te veel focussen op de modernste technieken en te veel afstand nemen van de Spaanse keuken.

Misschien is het wel daarom dat Adrià de laatste tijd steeds vaker zijn toevlucht zoekt in de Verenigde Staten. Hij is te vinden op menig culinair festijn en sloot onlangs nog een contract met de Universiteit van Harvard om een bijdrage te kunnen leveren op het gebied van onderzoek naar koken en techniek. Adrià wil naast innovatief zijn naar eigen zeggen graag de Spaanse keuken vertegenwoordigen.

"*Stuur door...*":mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20bericht%20op%20De%20RestaurantKrant.nl&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20De%20RestaurantKrant.nl%0A%0Ahttp://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/adria-uitgeroepen-tot-chef-kok-van-het-jaar-in-de-vs/

Overig nieuws