Inmiddels zijn we al een aantal maanden op weg in de nieuwe samenleving. Vanaf maart zijn we in een onwerkelijke wereld terecht gekomen. Een wereld waarin we ons niet meer kunnen voorstellen om dicht bij elkaar te staan, amicaal de klop op de schouder te geven of de handen te schudden.
Als je foto's of beelden ziet van slechts twee maanden terug, lijkt dit een eeuwigheid geleden. Wen er maar aan zou je denken, maar blijft toch moeilijk. Zeker in de gastvrijheidsindustrie, waar warmte, genegenheid, knus samenzijn een wezenlijk onderdeel is van de dienstverlening. Met mijn roots als Hotello is het extra moeilijk om afstand te nemen van het "warme" oude naar het afstandelijke "koude" nieuwe. Maar we moeten door.
In de vandaag gepresenteerde protocollen van Koninklijke Horeca Nederland geven we de eerste aanzet naar het nieuwe Nu. Zolang de dreiging van het virus om de hoek ligt zal dit, totdat er een vaccin zal zijn, het nieuwe beeld van de gastronomie bepalen. De anderhalve meter afstand samenleving, ingebed in de hospitality. Best een vreemde gewaarwording. Starten we in juni met maximaal 30 personen in de ruimte, inclusief personeel. In juli gaan we uitbreiden naar 100 personen. Het aantal vierkante meters in de hospitality is veelal niet groot genoeg om 30, laat staan 100 personen op anderhalve meter afstand samen te laten zijn. De maanden zonder omzet en wel kosten worden niet meer ingehaald. We kunnen wel zorgen dat we de inrichting binnen en buiten optimaliseren, zodat we zoveel mogelijk gasten kunnen herbergen. Uiteraard binnen de protocollen van de KHN en de bijbehorende richtlijnen van de RIVM.
Samen met mijn compagnon Edwin en allesbouwer bij Vezzino Alex, is er nagedacht over wat we als bedrijf kunnen ontwikkelen voor de branche. We zagen een groot aantal tijdelijke varianten in de markt van o.a plexiglas ,karton, buizenframes etc. Uiteraard werkbare schermen maar veelal zeer prijzig, statisch, moeilijk reinigbaar en bovenal niet mooi!
Vezzino zoekt altijd naar de balans tussen design, functionaliteit en hergebruik tegen de juiste prijsstelling.
Zo kwam het idee om de picturebox als afstandwanden in te zetten in de hospitality. Het geeft de ondernemer de mogelijkheid om binnen de gestelde anderhalve meter met behulp van de wanden meer zitplaatsen en dus meer omzet te creëren. De tafels mogen door de wanden dichter op elkaar staan, uiteraard met inachtneming van de protocollen.
Wat zijn de speciaal ontwikkelde Vezzino afstand wanden eigenlijk ?
Als basis hebben we de bekende en bewezen picturebox genomen. Een stevig aluminium frame met hierin tweezijdig afneembaar en wasbaar full-colour doek. Gemakkelijk verwisselbaar en naar eigen wens keer op keer te personaliseren. Op het frame monteren we een glazenpaneel (uiteraard veiligheidsglas). Niet alleen mooi, maar ook functioneel om het overzicht in de zaak te houden. Bescherming, afstandbepaler en communicatiemiddel met luxe uitstraling!
De wanden voegen ook design aan uw bedrijf toe. Doordat de pictureboxen geheel naar eigen wens te maken zijn. De juiste kleurstelling, logo, afbeelding of bijvoorbeeld menukaart, alles kan. Als finishing touch plaatsen we een logo op het glaspaneel. Niet alleen voor de coronacrisis, maar een veel permanente oplossing. Duurzamer en geschikt voor veelvuldig gebruik. De afstandwanden zijn in verschillende maatvoeringen verkrijgbaar, zodat deze in iedere horecagelegenheid past. Ook voor de bedrijfscatering een ideale toepassing. De afstandwanden kunnen zelfs met enkele aanpassingen, speciaal doek, zwaardere frames en te verankeren voeten ook buiten worden gebruikt. Dus ook voor de terrassen een fraaie oplossing.
We helpen graag als Vezzino, daar staan we voor. Neem vrijblijvend contact op voor advies. Stuur je mail naar info@vezzino.com of bel 06-53693754 John of 06-43997651 Edwin. Dan kunnen we samen op zoek naar de beste oplossingen voor uw onderneming.
Blijf gezond allemaal, maar blijf ook genieten
Tenslotte samenvattend als verkort hulpmiddel. Wat zijn de opgestelde protocollen van KHN? Het gaat om algemene richtlijnen voor de ondernemer, werknemer en gast.
Ondernemer
Medewerkers
Gasten