Per 1 augustus volgt Albert Kooy Ferdie Olde Bijvank op als voorzitter van Dutch Cuisine. Olde Bijvank blijft aan als secretaris en penningmeester. Zowel Kooy als Olde Bijvank zijn grondleggers van Dutch Cuisine, dat komend jaar tien jaar bestaat.
Ferdie Olde Bijvank: “Ik draag na bijna tien jaar graag het voorzitterschap aan Albert over. Dutch Cuisine is een begrip en merk geworden in de Nederlandse culinaire wereld en staat als een huis. Het is nu tijd om met Dutch Cuisine een nieuwe fase in te gaan, zowel wat betreft beleid, bestuur, organisatie als uitstraling.”
Albert Kooy: “Ik ga me nog veel meer inzetten voor Dutch Cuisine, doordat ik minder ben gaan werken bij NHL Stenden. Ik wil samen met het huidige bestuur Dutch Cuisine uitbouwen tot dé kook- en eetstijl in Nederland, met chefs en restaurateurs in een nog meer aanjagende rol. Daar hebben we meer zichtbaarheid voor nodig. Ik wil dan ook graag een nieuwe uitstraling en communicatie van Dutch Cuisine creëren en Nederland echt op de kaart zetten, waar iedereen lekker koken, gezond eten en zorg voor de planeet hoog in het vaandel zet. Ik heb er erg veel zin in om hierin een leidende rol te vervullen.”
Blijf op de hoogte!
Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.