Ingrediënten
4 rode ponen, panklaar
1 kg kruimige aardappelen, geschild en in blokjes
1 eetlepel milde paprikapoeder
3-4 eetlepels olijfolie
1 grote ui, gesnipperd
150 ml melk
400 g panklare andijvie
Bereiding
Kook de aardappelblokjes in 10-15 minuten gaar. Wrijf de ponen in met zout, peper, paprikapoeder en olijfolie. Bak ze in een hete grillpan in 12-16 minuten rondom mooi bruin. Fruit de ui in een steelpan met 1 eetlepel olijfolie. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer met de melk en 1 eetlepel olijfolie tot een smeuïge puree. Voeg de andijvie toe. Verwarm de stamppot tot de andijvie slinkt. Voeg zout en peper toe. Schep de andijviestamppot op borden en zet de rode ponen ernaast. Schep de uien erover.