Aroma organiseert culinaire avond in Vaassen met Italiaanse gastchef

Auteur: Redactie
Events 1 november 2024
Aroma organiseert culinaire avond in Vaassen met Italiaanse gastchef

Op woensdag 20 november verwelkomt Restaurant Aroma chef-kok Fabrizio Pagliaroni van het bejubelde Buccia Trattoria uit Sabaudia (Italië) voor een eenmalige culinaire samenwerking. Tijdens deze bijzondere avond verenigen de werelden van fine dining en de ongepolijste traditionele Italiaanse trattoria zich in een verrassend vijfgangenmenu.

De vriendschap tussen Aroma's chef-kok Pasquale Carfora en Fabrizio Pagliaroni gaat jaren terug, naar de tijd dat Pagliaroni nog een strandbar runde. Hun gedeelde passie voor koken leidde tot eindeloze gesprekken over de toekomst van de Italiaanse gastronomie. Toen Pagliaroni recent Buccia opende was Carfora direct enthousiast. De moderne trattoria aan de kust van Sabaudia wordt inmiddels tot een van de beste van Italië gerekend. "Sabaudia had behoefte aan jonge ondernemers met een frisse kijk op horeca", aldus Carfora.

Bekroonde keuken

Buccia heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een van de meest toonaangevende trattoria’s van Italië, met onder meer drie 'gamberi' in de gezaghebbende Gambero Rosso-gids. Ook de Slow Food-organisatie rekent het restaurant tot de absolute top in zijn categorie. De keuken kenmerkt zich door een eigentijdse interpretatie van traditionele gerechten, met groot respect voor lokale producenten en seizoensgebonden ingrediënten; altijd een beetje met een ruig randje.

Culinaire fusie

Tijdens deze speciale avond staan beide chefs zij aan zij in de keuken van Aroma om een menu te creëren waarin traditionele smaken uit de Agro Pontino-regio worden gecombineerd met moderne fine dining-technieken. "Het wordt een nu nog onvoorspelbaar culinair avontuur waarin twee verschillende werelden samenkomen, met – dat weet ik zeker – iets heel moois als resultaat", belooft Pasquale Carfora.

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

 

Overig nieuws