De beste Franse en Italiaanse restaurants

21 juli 2014
De beste Franse en Italiaanse restaurants

Leven in Frankrijk presenteert voor de vierde keer de verkiezing van Het Fijnste Franse Restaurant van Nederland. Na het succes van de vorige drie jaar zoekt Leven in Frankrijk ook in 2014
weer de beste bistrots, brasseries en andere adressen in Nederland met die typisch Franse sfeer, waar je fantastisch, écht Frans eet. Wij zijn niet op zoek naar de topzaken met een Michelinster, maar naar bijzondere adressen voor een avondje (L)even in Frankrijk.

Na rijp beraad heeft de jury een lijst van tien genomineerden samengesteld. De winnaar zal in september worden bekendgemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst. Hierbij hoort voor het winnende restaurant, naast de award en publiciteit via verschillende media, een uitgebreide reportage in Leven in Frankrijk.

*De 10 genomineerden (in alfabetische volgorde):*
? Het Arsenaal Paul Fagel (Naarden)
? Bistro Jean et Alleman (Amersfoort)
? Bistrot Neuf (Amsterdam)
? Brasserie Pierre (Rotterdam)
? De Eetkamer (Venray)
? Le Garage (Amsterdam)
? Le Hollandais (Amsterdam)
? L’Invité Le Restaurant (Amsterdam)
? Le Petit Bistro (Amsterdam)
? Restaurant Vanille (Eijsden)

*De jury*
Met trots presenteren wij de jury, waarin tientallen jaren culinaire ervaring samenkomt:
? Alain Caron, cuisinier van Franse origine, ‘culinaire wervelwind’, televisiekok en auteur van culinaire boeken.
? Tom Kellerhuis, (culinair) journalist met een koksbuis.
? Jo Simons, hoofdredacteur van Leven in Frankrijk en groot liefhebber van de Franse keuken.

"*MEER LEZEN OVER WEDSTRIJDEN? KLIK HIER!*":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=wedstrijd&x=zoeken

*Italiaanse restaurants*
Italië Magazine presenteert voor de vierde keer de verkiezing van Italië Magazine Restaurant van het Jaar 2014
Italië Magazine ging weer op zoek naar de beste, écht Italiaanse restaurants in Nederland. De criteria om in aanmerking te komen voor deze prijs, die dit jaar voor de vierde keer wordt uitgereikt, zijn:
• De chef-kok moet van Italiaanse afkomst zijn.
• De kaart moet Italiaans zijn en een goede selectie Italiaanse wijnen bevatten.
• De keuken moet gebruikmaken van verse ingrediënten en Italiaanse producten.

De Italiaanse keuken blijkt nog steeds uiterst populair. Na proeven, onderzoek en overleg is de jury tot de volgende lijst van tien genomineerden gekomen, waaruit de winnaar zal worden gekozen.

*De 10 genomineerden (in alfabetische volgorde):*
• Al Bàcaro (Amsterdam)
• Cucina Italiana (Deventer)
• La Forca (Haarlem)
• Lo Stivale (Groningen)
• Pianeta Terra (Amsterdam)
• Primo Piano (Brielle)
• Raimondi’s Villa Rozenrust (Leidschendam)
• Sapori d’Italia (Den Haag)
• Schatull (Vaals)
• Segugio (Amsterdam)

*De jury*
Met trots presenteren wij de jury, die vanuit verschillende achtergronden een schat aan culinaire ervaring in zich verenigt.
• Roberto Payer, voorzitter van de Italiaanse Kamer van Koophandel en van de Ospitalità Italiana (keurmerk voor Italiaanse restaurants buiten Italië) in Nederland.
• Pieter J. Bogaers, culinair journalist, epicurist en beheerder van de niet-commerciële website BijzondereRestaurants.nl.
• Paul van Eijndhoven, hoofdredacteur van Italië Magazine.

Kijk voor meer informatie op: www.italiemagazine.nl/awards

Overig nieuws