Begin oktober kookt Kamilla Seidler drie dagen lang samen met Joris Bijdendijk in RIJKS, het restaurant van het Rijksmuseum. Seidlers restaurant Gustu is de afgelopen jaren twee keer verkozen tot Bolivia's beste restaurant.
Kamilla Seidler, opgeleid aan de Hotel & Restaurant school in haar geboortestad Kopenhagen, heeft veel ervaring opgedaan in restaurants als Mugaritz, Manoir Aux Quat’ Saisons, Paustian en Geist. In 2012 veranderde een telefoontje van NOMA mede-oprichter Claus Meyer het levenspad van de Deense Seidler. Ze werd chef van restaurant Gustu in Bolivia. Gustu is nummer 14 op de Latin America’s 50 Best lijst.
Gustu streeft de '0 kilometer-filosofie’ na: het restaurant werkt uitsluitend met ingrediënten die in Bolivia zijn geplant, geteeld en verwerkt. Ook zetten Seidler en haar team zich in voor verbetering van de levensomstandigheden voor boeren en voor culinaire innovatie.
RIJKS® nodigt een aantal keren per jaar een internationaal vermaarde gastchef uit. Zo kookte het RIJKS® team al samen met Margot Janse (The Tasting Room / Le Quartier Français in Franschhoek, Zuid-Afrika), Jacques Pourcel (Jardin des Sens, Montpellier), André Chiang (André in Singapore en RAW in Taiwan), Tim Raue (Tim Raue, Berlijn), Yotam Ottolenghi (Nopi, London), Nick Bril (The Jane, Antwerpen), Virgilio Martínez (Central, Lima), Fergus Henderson (st. John, London), Eelke Plasmeijer (Locavore, Bali) en Dan Hunter (Brae, Melbourne).
Foto: Luis Fernández