Chef Mitsuharu 'Micha' Tsumura kookt samen met executive chef Joris Bijdendijk op 9 en 10 april in RIJKS®, het restaurant van het Rijksmuseum.
De uit Lima afkomstige Tsumura werd door zijn vader aangemoedigd om van zijn passie voor koken zijn beroep te maken. Na zijn studie in de VS ging hij naar Japan om meer te weten te komen over zijn culturele en culinaire erfgoed. Hij bracht vele maanden door als afwasser, waarna hij uiteindelijk essentiële snijtechnieken onder de knie kreeg, rijst leerde koken en de ultieme sushi leerde maken.
In 2009 opende chef Tsumura restaurant Maido, het resultaat van zijn passie voor de Nikkei-keuken. Het Peruaanse landschap, de producten en de creativiteit van het Peruaanse volk zijn de ingrediënten waar hij zich door laat inspireren.
Vorig jaar werd Maido bekroond met de nummer 1-notering op de Latin America’s 50 Best Restaurants lijst en de nummer 8-notering op The World’s 50 Best Restaurants lijst.
Sinds de opening in november 2014 heeft RIJKS® vele gastchefs ontvangen, waaronder Margot Janse (The Tasting Room / Le Quartier Français in Franschhoek, Zuid-Afrika), Jacques Pourcel (Jardin des Sens in Montpellier, Frankrijk), André Chiang (André in Singapore en RAW in Taiwan), Tim Raue (Tim Raue, Berlijn), Yotam Ottolenghi (Nopi, Londen), Nick Bril (The Jane, Antwerpen), Virgilio Martínez (Central, Lima), Fergus Henderson (St. John, Londen), Eelke Plasmeijer (Locavore, Bali), Dan Hunter (Brae, Australië), Kamilla Seidler (Gustu, Bolivia) en Sang Hoon Degeimbre (L'air du temps, België).