BookDinners: 3 herfsttips voor restaurantcommunicatie

Auteur: Redactie
BookDinners: 3 herfsttips voor restaurantcommunicatie

Het is weer herfst, een lastige periode voor restaurateurs, want binnen en buiten lopen in elkaar over. Hoe ga jij om met deze seizoenswisseling en nog belangrijker: hoe communiceer je hierover naar je gast?

Door in contact te blijven met je gast zorg je ervoor dat je met je restaurant top of mind blijft. Indien de gast weer een restaurantbezoek op de planning heeft staan, maar nog niet weet waar hij of zij gaat eten zal jouw restaurant ook zeker in gedachten naar voren komen dan wel niet geboekt worden.

BookDinners geeft je 3 handige tips om mee aan de slag te gaan!

Gebruik je social media kanalen (Instagram, Facebook, Pinterest enz.) om bijvoorbeeld de nieuwe bockbieren onder de aandacht te brengen of geef je volgers letterlijk een kijkje in de keuken. 

Stuur naar de mailadressen die je met alle online reserveringen hebt verzameld met regelmaat een nieuwsbrief waarin je ze vertelt over de veranderingen en komende bijzonderheden die plaatsvinden in jouw restaurant.

Maak optimaal en kosteloos gebruik van je Google Bedrijfsprofiel door deze aan te vullen met een leuke post over jullie restaurant. Je kunt hier tekst, video en foto’s gebruiken.

Druk

Je bent momenteel waarschijnlijk druk bezig met je restaurant binnen klaar maken, dan wel niet met herfstversieringen in de weer. Einde maand is het Halloween en dan gaan we alweer richting Sinterklaas en Kerst. Dit doet wat met je bezetting, de menukaart, de inrichting en sfeer: allemaal onderwerpen die uitgelicht kunnen worden in de communicatie. Of wat dacht je ervan dat je je gast op de hoogte stelt van de herfstmarkt waar jullie binnenkort aan meedoen?

Toelichting op de index - hoeveel reserveringen kun je verwachten?

Voor september stond de verwachte index op 111. Dit is uiteindelijk lager uitgevallen en op 105 geëindigd. Dit betekent dat er uiteindelijk minder reserveringen gemaakt zijn dan we aan de hand van de cijfers van 2018 en 2019 hadden verwacht. Echter is er wel, zoals ook verwacht, een stijging gaande in het aantal reserveringen dat wordt gemaakt. De verwachtingen voor oktober liggen op 153%. 

Dit betekent kortgezegd dat we op basis van de eerdere jaren voorspellen dat de reserveringen in oktober flink hoger zullen uitvallen dan het gemiddelde aantal reserveringen per maand. Klik hier voor meer gedetailleerde informatie over deze communicatiemiddelen. 

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws