Restaurant Het Tramstation in het Noord-Brabantse Erp is een bijzonder initatief gestart. Het restaurant serveert kleinere porties voor mensen die een maagverkleining hebben ondergaan. Eigenaresse Petra van Zutphen zegt tegen Omroep Brabant dat ze het initatief is gestart, om zo ook deze doelgroep te bedienen.
Van Zutphen heeft zelf ook een maagverkleining gehad. Ze voelde zich meestal niet gehoord in normale restaurants, omdat ze er alleen maar grote porties kon krijgen. Tegen Omroep Brabant zegt ze dat ze daardoor vaak moest terugvallen op kindermenu's. "Dat is meestal niet heel gezoen en goed eten voor iemand met een maagverkleining," aldus Van Zutphen tegen Omroep Brabant.
Speciaal menu
Petra van Zutphen heeft nuet een speciaal menu samengesteld voor mensen die ook een maagverkleining hebben gehad. "We serveren halve porties, omdat mensen die een maagverkleining hebben gehad maar weinig kunnen eten. Ook houden we rekening met wat ze kunnen eten. De maaltijden moeten wel licht verteerbaar zijn. Zo is de meloen, van de meloen met ham, gepureerd."
Blij
Tegen Omroep Brabant laat Simon Nienhuijs van de obesitaskliniek bij het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven blij te zijn met het initatief van Petra van Zutphen. "We zien dat het aantal mensen dat een maagverkleining ondergaat met de dag groeit. Zij zijn er bij gebaat om een kleine portie te krijgen. We zien dat deze mensen restaurants mijden, omdat ze er veelal geen kleinere porties kunnen krijgen. Het zijn klanten, bedien ze! Het zijn gewone mensen," benadrukt Nienhuijs tegen Omroep Brabant.