Ingrediënten (2 personen)
1 klein blikje ananasstukjes
1 bakje (kastanje)champignons (ca. 250 g)
citroensap, peper, zout
50 g verse roomkaas
2 eetlepels magere kwark
75 g gerookte kip in reepjes uit de koeling
2 Italiaanse bollen
4 blaadjes sla
Bereidingswijze
Laat de ananas boven een kom uitlekken. Maak de champignons schoon. Snijd ze in plakjes. Breng in een kleine pan een bodempje water met een beetje citroensap en wat zout aan de kook. Doe de champignons erbij en kook ze heel even. Laat de plakjes champignons in een zeef uitlekken. Roer de verse kaas samen met 1 eetlepel ananassap, de kwark, peper en zout zacht. Schep de reepjes kip, de stukjes ananas en de plakjes champignons er voorzichtig doorheen. Snijd de Italiaanse bollen doormidden en leg blaadjes sla op de onderste helften van de broodjes. Verdeel de champignon-kipsalade over de helften met sla. Leg de bovenste helft van de broodjes op de salade. U kunt de salade van tevoren maken en tot gebruik in de koelkast bewaren.