Begin volgend jaar opent in Den Haag restaurant Dill. Het budgetrestaurant is gebaseerd op "de stunt die de supermarktketen in Stockholm uithaalde":http://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/zweedse-restaurantgasten-beetgenomen-18921/. Ondernemer Ad Sedubun wil zijn gasten
een compleet menu voorzetten, inclusief een drankje, voor 5 euro.
*Gezond*
Professionele koks werken met niets anders dan Lidl-producten. Er wordt vooral gemikt op arme gezinnen, alleenstaande ouderen en studenten. Voor de 5 euro wordt er ook nog gezond 'a la Jamie Oliver' gekookt. Daklozen en stagiaires gaan de zwarte brigade vormen om de personeelskosten laag te houden.
*Tijdsdruk*
Gasten krijgen wel een maximale tijdsduur opgelegd. Een ontbijt a Â2,50 moet binnen 30 minuten zijn opgegeten. Een lunch kost Â1 euro en daar mag een gast 60 minuten over doen. Voor het diner krijgen gasten 90 minuten de tijd.
*Keten*
Sedubun verbouwt momenteel drie van zijn zaken tot een Dill restaurant. Bij succes moet het een keten worden.
~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl
Budgetrestaurant Dill: menu voor 5
24 december 2013