Café Ter Marsch in Rotterdam zoekt inspiratie voor een vegetarisch gerecht op de nieuwe menukaart en roept daarbij de hulp in van foodminnende bloggers. Tijdens de Blogger Summer Vega Challenge kunnen bloggers een recept aandragen voor een zomers vegetarisch hoofdgerecht.
Het gerecht, voorzien van een helder receptuur en smakelijk beeld, moet in de maand juni worden geplaatst op hun social media (Facebook en Instagram). Tevens moet Café Ter Marsch hierin worden getagged. De drie gerechten met de meeste likes gaan door naar de finale en worden daadwerkelijk door chef Olaf Oldenburg gemaakt, waarna een professionele jury de winnaar kiest. Het winnende gerecht wordt in augustus op de kaart gezet met naamsvermelding. Daarnaast mag de winnende blogger een Summer Vega Diner bij Café Ter Marsch voor twee personen verloten onder zijn/haar volgers.
Familie Ter Marsch
Het burgerconcept Ter Marsch & Co werd begin 2014 gelanceerd in de Witte de Withstraat in Rotterdam. Toen tijdens de verbouwing van het pand het glas in lood raam tevoorschijn kwam met daarop Ter Marsch & Co, van oudsher een ambachtelijke Vleeschhouwerij die er ooit was gevestigd, was de naam een feit. Kort na de opening won Ter Marsch & Co de eerste prijs voor zijn hamburgers: de Gouden Burger Spatel, op de voet gevolgd door de titels ‘Beste Hamburger van Rotterdam’ en ‘Beste Burger van Nederland’ uitgeroepen door de horecavakbeurs Horecava. Daarnaast werd het restaurant gevraagd om deel te nemen aan de World Food Championships in Florida waar zij als 12e van de wereld eindigde. In november dit jaar neemt de familie Ter Marsch opnieuw deel aan de World Food Championships, dit jaar met een legendarische chicken burger.
In maart 2016 opende in hartje centrum Amsterdam een pop-up versie van Ter Marsch & Co op de hoek van de Vijzelstraat / Bloemenmarkt. Deze zaak werd door Esquire uitgeroepen tot ‘Beste Burgerbar van Amsterdam’. De jongste telg in de familie is Café Ter Marsch die zich vanaf begin dit jaar tevens in de Witte de Withstraat in Rotterdam bevindt. Een hotspot voor lunch, diner en borrel met klassieke cocktails, verschillende wijnen op glas, befaamde kippetjes van de houtskoolgrill en legendarische borrelhappen.
Naast hoogkwalitatieve vleesgerechten serveert Ter Marsch tevens smaakvolle vegetarische gerechten. Ter Marsch & Co Amsterdam heeft een Vega Burger op het menu gemaakt met kikkererwten patty, sla, zoet/zure tomaat, biet, zwarte rijst noodle en gorgonzola custard. Bij Café Ter Marsch staat een Vega Panzanella op de kaart, waarvoor nu een smakelijk alternatief wordt gezocht.