Chef-kok Hilton klaar voor Oranje

21 mei 2010
Chef-kok Hilton klaar voor Oranje

Het personeel van het Hilton-hotel in Johannesburg kijkt uit naar de komst van het Nederlands elftal. De grootste fan van Oranje is waarschijnlijk de Nederlandse chef-kok van het hotel Frank Salentyn. Tijdens het WK in Zuid-Afrika gaat Salentyn voor de spelers koken. Salentyn omschrijft zichzelf als een echte voetbalgek. Hij kon in eerste instantie niet geloven dat Oranje naar zijn hotel kwam. "Dit is het mooiste dat ik ooit had kunnen dromen", straalde de chef-kok.

*Gezond eten*
Salentyn gaat samenwerken met de voedingsdeskundigen van Oranje. Hij wil de spelers een combinatie van de Nederlandse en Zuid-Afrikaanse keuken voorschotelen. "Natuurlijk gezonde maaltijden. Veel fruit, groente, pasta en lokale vis."

*Handtekeningen*
De chef heeft zelf waarschijnlijk geen tijd om naar een voetbalwedstrijd te gaan, maar hoopt met het keukenpersoneel via de tv zo weinig mogelijk van het WK te hoeven missen. "De jongens in de keuken zijn enorme voetbalfanaten", lacht de boomlange Nederlander in zijn hagelwitte buis. "Zij gaan zeker proberen een aantal handtekeningen te bemachtigen."


~Frank Lindner~

Overig nieuws