Chef’s Table restaurant Hidden Gem toert door havengebied Rotterdam

Auteur: redactie
Events Gastronomie 4 maart 2025
Chef’s Table restaurant Hidden Gem toert door havengebied Rotterdam

Pop-up restaurant Hidden Gem maakt een doorstart in het Rotterdamse M4H havengebied. In het industriële Keilepand start masterkok Kelvin Lin met kok Emiliano Giorgi op 7 maart een Itameshi chefstabel 2.0. Een dining experience met een mix van Japanse en Italiaanse gerechten.

Hidden Gem Rotterdam startte vorig jaar als pop-up en springplank voor jong talent in dit havengebied. De reserveringen gingen rap, mede door enthousiaste recensies over het restaurant. Zo verschenen er verhalen in de NRC, het AD en foodplatforms Bezeten van Eten en De Buik. En belangrijker; de gasten reageerden enthousiast.

Het culinaire avontuur gaat verder op de eerste verdieping van het Keilepand. Hier kookt Kelvin Lin van Mama Q met de Italiaans-Rotterdamse kok Emiliano Giorgi van Ris8tto in de basis.

Michelin-gids

Lin is een topkok, die onderscheidend is in de moderne Aziatische keuken met invloeden uit Thailand, Japan, Maleisië en Singapore. Hij staat vermeld in de Michelin-gids en werd door Gault&Millau bekroond tot beste Aziatisch restaurant van het jaar. Hij geniet ook internationaal aanzien.

Emiliano Giorgi uit Padua startte Ris8tto. Hij neemt de ambachtelijke kookkennis van zijn familie mee in zijn gerechten met een moderne kijk op de Italiaanse keuken.

Bij Chef’s Table Hidden Gem genieten de gasten van een bijzondere fusionstijl. Kelvin Lin: “Zoals onze risotto Royale. Door het klassieke Italiaanse gerecht als laatste te verrijken met gerookte merg, ingelegde shiitake en iets minder kaas creëer je meer umami. De bouillon maken we op basis van dashi. Ook is er synergie in sausen bij bijvoorbeeld crudo’s met binding door gelatine uit vis met olijfolie. Giorgi: “Ik zou zeggen, kom vooral proeven!”

Hidden Gem Rotterdam 2.0 in het kort:

  • Er kunnen max 45 gasten per avond terecht
  • Er is een Baskische counter rondom de keuken
  • Het drank- en spijsmenu is geïnspireerd op Itameshi
  • Een kookstijl met een mix van Japanse en Italiaanse gerechten
  • Het drankconcept volgt ook de Itameshi- stijl
  • Selectie klasse sake, prachtige wijnen en andere dranken per glas en fles
  • De gerechten (formaat tussengerecht) kosten maximaal 15 euro
  • Gasten hebben zicht op de werkende koks
  • Er worden wisselende start-ups aan het concept toegevoegd
  • Er worden ook ‘specialiteiten buiten de kaart’ aangeboden

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws