Lennart van Weert (26), chef van het Sandton Château De Raay hotel in Baarlo heeft de tweede plaats behaald tijdens de internationale vegetarische kookwedstrijd 'The Vegetarian Chance' in Milaan.
Foto (vlrn): Lennart van Weert – Pietro Leemann – Dylan van Hirtum
Eigen kruiden en bloemen
Organisator Pietro Leemann, chef-kok & eigenaar van het eerste vegetarische restaurant in Europa Joia*, sprak vol lof over de gerechten van Lennart. De jury was dan ook zeer verbaasd over de creatie, gemaakt van groenten, kruiden en eetbare bloemen van eigen land. The Vegetarian Chance werd gehouden in Ristorante Enrico Bartolini ** in Milaan. Het gerecht van Lennart zal de komende maanden ook prijzen op de menukaart in Château De Raay. Het landgoed staat bekend om de eigen kruiden en bloemen, die geteeld worden door chef Dylan van Hirtum.
De volledige uitslag
1. Mr. Zaccardi; Restaurant Piazza Duomo *** - Italië
2. Mr Lennart van Weert; Sandton Château De Raay – Nederland
3. Mr Okuda Masayuki; Restaurant Al Checciano - Japan