Chef Schilo van Coevorden ontvangt Japanse award

9 juni 2016
Chef Schilo van Coevorden ontvangt Japanse award

De executive chef van het Conservatorium hotel in Amsterdam, Schilo van Coevorden, heeft als eerste in Nederland een speciale award uit
Japan in ontvangst mogen nemen; 'the Recommended Hida-Gyu restaurant oversee certificate'.

*Japans vlees*
In de Japanse streek Gifu, waar het Japanse vlees vandaan komt, wordt deze award alleen uitgereikt aan bedrijven waar het rundvlees voldoet aan bepaalde strenge criteria als kwaliteitsklasse en mestperiode. De award werd uitgereikt door Mikel Pouw, directeur van de Nederlandse importeur en slagerij Nice to Meat.

*Eer*
"Het is voor mij een enorme eer deze bijzondere award in ontvangst te mogen nemen voor de Nederlandse markt. Wij zijn in september 2015 bij Taiko gestart met het Hida Gyu geïnspireerde menu en ik ben zeer trots dat we hier nu een onderscheiding voor hebben gekregen", aldus Schilo van Coevorden.

*Over Hida Gyu*
Vanaf september 2015 staat het menu van Taiko, het Aziatisch geïnspireerde restaurant van het Conservatorium hotel, geheel in het teken van de Hida Gyu; een Japans rundvlees van de allerhoogste kwaliteit. Gyu staat voor beef en is afkomstig van de zwartharige rund uit de Japanse prefectuur Gifu. Het rundvlees staat internationaal bekend om zijn premium kwaliteit, hoog gemarmerde structuur en heerlijke smaak. De Hida runderen leven in de omgeving van Chubu, waar ze genieten van zorgvuldig geselecteerd voer, zuiver water en schone lucht.

~Christel Tuin~

Overig nieuws