Chef Terry Priem en zijn echtgenote Esther van Otterloo openen een tweede restaurant in
Rotterdam. Restaurant STER wordt gevestigd aan de Honingerdijk 265 op de locatie van
restaurant Fred. Het grotere broertje van Gastrobar STER opent medio december 2022 voor goepen en vanaf begin januari 2023 voor individuele reserveringen.
Restaurant STER wordt het grotere broertje van Gastrobar STER, dat in 2019 de deuren opende in Rotterdam-Kralingen. Chef-eigenaar Terry Priem: “In de relatief kleine Gastrobar zijn we uit ons jasje gegroeid. We komen ruimte tekort voor de voorbereiding van onze events, maar ook keuken- en opslagruimte. Daarnaast hebben we altijd al de ambitie gehad om een tweede zaak te openen en daar op een wat hoger niveau te koken. Toen Fred Mustert op bezoek kwam, verwonderde hij zich over onze kleine keuken. Toen hij aangaf dat hij zijn restaurant Fred wilde verkopen omdat hij ging verhuizen, zijn
we rond de tafel gaan zitten. Met als resultaat dat we per december 2022 twee STER restaurants in Rotterdam-Kralingen hebben en we gasten de keuze kunnen bieden of ze meer laagdrempelig of wat meer op niveau of willen eten.”
Hoger niveau en meer beleving
In het 55 stoelen tellende Restaurant STER wordt de culinaire lat hoger gelegd dan in Gastrobar STER. Terry Priem: “We blijven een stoere sfeer houden, maar als fine-dining restaurant serveren we wat meer verfijnde gerechten, rijkere producten, amuses, zijn er meer menumogelijkheden en meer beleving. En we hebben ruimte voor een prachtige speciaal voor ons gemaakte kaaswagen en een bijzondere Bolgheri-wijnkaart met Super Tuscans, een lang gekoesterde wens. Mijn focus komt op Restaurant STER te liggen, waarbij ik word geassisteerd door keukenchef Nino Koster, die de dagelijkse keukenleiding krijgt. Nino werkt al bijna vanaf het begin van de gastrobar bij me als sous-chef en heeft daarvoor bij restaurant Aan de Zweth gewerkt. Aan de voorkant worden Jacqueline Kooij en Jung Hwan Groenendaal verantwoordelijk, ook zij verhuizen van de gastrobar naar restaurant STER. Voor de gastrobar zoeken we nog een chef en een maître die de zaak gaan dragen.”
Interieur met azuurblauwe accenten
In de eerste weken van december wordt het interieur op onderdelen aangepast, waarbij gewerkt wordt met azuurblauwe accenten. Esther van Otterloo: ”De tafels krijgen een prachtig epoxy blad in de sfeer van het gesteente lapis lazuli en ook elders gaan we werken met eyecatchers in die kleurtint. En natuurlijk gaan we op een stijlvolle manier graffiti verwerken in het interieur. De naam STER is destijds gekozen omdat het de tagnaam van Terry was in zijn graffiti-periode. Zijn graffitisignatuur is verwerkt in het logo van beide zaken. Daarnaast heet onze dochter Nova, dat staat voor ster, en zijn de letters STER ook terug te vinden in mijn voornaam.”
Chef Terry Priem (43) werkte als chef bij Rotterdamse zaken als Schelling’s, MOOII en bij Allure, waar hij van 2011 tot en met 2018 mede-eigenaar van was. In maart 2019 opende hij Gastrobar STER, samen met zijn echtgenote Esther van Otterloo. Gastrobar STER is opgenomen in restaurantgidsen Gault&Millau, Lekker en Michelin en is in het bezit van een Michelin Bib Gourmand-onderscheiding. Esther van Otterloo (44) is grafisch vormgever en werkte in creatieve functies bij onder meer reclamebureaus. Sinds 2019 wijdt ze zich helemaal aan STER en is ze de stuwende kracht achter de schermen, waar ze zorgt voor alle backoffice-taken, zoals administratie en communicatie.
Blijf je graag op de hoogte?
Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.