Wout van Buggenum van Café Sjiek in Maastricht en Danny Vanderhoven, sterrenchef uit Lanaken in België, geven ieder hun interpretatie van konijn koken op Limburgse wijze
tijdens Château Maestricht. Het geheel zal door Robin Berben van Café Sjiek van deskundig commentaar worden voorzien.
*Bereidingswijze*
De chefs leggen stap voor stap uit hoe zij hun gerecht samenstellen en waarom ze juist voor hun bereidingswijze kiezen. De kookdemonstratie is voor iedere bezoeker van Château Maestricht toegankelijk en het resultaat van de kooksessies kan door de bezoekers na afloop worden geproefd.
*Zoet, zuur, zout en bitter*
Café Sjiek, dat sinds 1982 bestaat, heeft zich ontwikkeld tot pleitbezorger van traditionele Limburgse gerechten. Op de kaart staan klassiekers als zuurvlees, ÂchoucrouteÂ, mossel kroketten, jambon persille. Danny Vanderhoven begon zijn carrière bij restaurants als La Butte aux Bois, Vivendum en Bij Bellings. Robin Berben, de presentator van de battle: "Een klassieker als konijn moet voor mij alle vier de smaken zoet, zuur, zout en bitter hebben. Dus ook het zuur van de azijn moet te proeven zijn."
~Door~ "~Myrtille Vromans~":mailto:myrtille.vromans@uitgeverijps.nl
Chefs koken Limburgs konijn
25 oktober 2013