Op 25 en 26 maart verrijst een grote, zwevende tent op het Deliplein op Katendrecht. Eenmaal binnen word je uitgenodigd om plaats te nemen aan een chique gedekte tafel. Wat er op het menu staat? Dat bepalen de chefs van 'onder de Maas'!
Tijdens het nieuwe evenement Tafel op Zuid kan heel Rotterdam kennismaken met de horeca ten zuiden van de Maas. Lokale topchefs van Zuid, van Nick de Kousemaeker van Las Palmas, tot de getalenteerde thuiskoks van de Wijkkeuken van Zuid, nemen voorbijgangers mee op culinaire reis tijdens interactieve kookdemonstraties. Aan een lange, chique gedekte tafel is plek voor vijftig bezoekers die het resultaat gratis mogen proeven.
De kookdemonstraties duren van 12.00 tot 19.00 uur op zaterdag en van 12.00 tot 18.00 uur op zondag. Daarnaast runnen de koks van Zuid tot laat in de avond diverse pop-up restaurants. Hier zijn voor enkele euro’s bijzondere gerechtjes verkrijgbaar, bereid door lokale chefs zoals Alexander Wong en Marnix Benschop (van het initiatief Nixy & Lexy Chinese Breakfast) en Syrische chef-kok Maher Al Sabbagh. Na afloop van de kookdemonstraties kan dus nog heerlijk verder getafeld worden op het Deliplein, met optredens van singer-songwriters en, later op de avond, DJ-muziek.