Chinese koks krijgen les in Franse gastronomie

8 april 2009
Chinese koks krijgen les in Franse gastronomie

Recentelijk hebben drie Chinese chef-koks, winnaars van een kookcompetitie, de mogelijkheid gekregen om een week lessen te volgen aan de gerenommeerde school Le Cordon Bleu in Parijs. Dit was hun kans om enkele geheimen en technieken te ontdekken van de traditionele Franse keuken en informatie uit te wisselen met Franse chef-koks en medestudenten van 70 verschillende nationaliteiten. Verder hebben ze demonstraties bijgewoond, practica uitgevoerd op het gebied van gastronomie en meer kennis gekregen over banketbakkerij, in een multiculturele en aangename omgeving.

Terug in Beijing, Shanghai en Guangzhou, zijn de drie chefs ambassadeur geworden van de Franse keuken. Het ‘elitaire’ imago van de Franse gastronomie is aan het veranderen, de Franse keuken wordt toegankelijker en beter betaalbaar. Ook de nieuwe generatie chef-koks heeft een nieuwe impuls gegeven aan de lange traditie van het koken à la Française.
Na de overdadigheid van de ‘nouvelle cuisine’, kookt deze generatie weer lichter en soms op een ‘sobere’ manier. Ook luisteren ze meer en meer naar de vraag van de consument. In combinatie met producten van eigen bodem worden de klassieke gerechten opnieuw uitgevonden.

"*Stuur door...*":mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20bericht%20op%20De%20RestaurantKrant.nl&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20De%20RestaurantKrant.nl%0A%0Ahttp://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/chinese-koks-krijgen-les-in-franse-gastronomie/

Overig nieuws