Hoofdstad Brasserie in De LÂEurope Hotel in Amsterdam presenteert vanaf heden al haar gerechten in cocottes. Enkele trendwatchers schreven al eerder over koken en serveren in de traditionele Franse
gietijzeren stoofpannetjes. Dit inspireerde Richard van Oostenbrugge met zijn brasserie chefs Inan Sahin en Stefanie Cayman tot de Âtotally cocotte formule.
*Actuele twist*
ÂWe zijn volgens mij de eerste die de hele menukaart zo presenteren, maar dat doen we niet specifiek vanwege de trend of om op korte termijn überhip te zijn. We willen wel voorop lopen met een sympathieke formule met herkenbare brasserie gerechten voorzien van een actuele twistÂ, aldus Van Oostenbrugge. Hoofdstad Brasserie is in 2011 bekroond met een Bib Gourmand.
~foto: Jan Bartelsman~
~Door~ "~Mariska van Gorp~":mailto:mariska.vangorp@uitgeverijps.nl
Cocottes bij Hoofdstad Brasserie
22 oktober 2013