Column restaurateur Sico de Moel; allemaal gevaccineerd

Auteur: Sico de Moel
Columns 12 november 2021
Column restaurateur Sico de Moel; allemaal gevaccineerd

We hebben elkaar zó gemist, de afgelopen twee jaar!

Mijn groepje vanavond was het marketing team van een internationaal bedrijf in duurzame energie. Gisteravond financemannen, vanavond de marketingvrouwen.

Ze waren met z'n allen op reis langs hun kantoren. Vanuit de hele wereld, was iedereen begin deze week aangekomen in Londen, nu een paar dagen in Amsterdam en daarna weer door naar Munchen.

We zijn allemaal gevaccineerd, de baas betaalt, we vinden het echt geweldig om elkaar na zo'n lange tijd weer allemaal live te zien.

En dat was te merken: de ene anekdote na de andere, stoelendans na elke gang en de schaterlachen waren tot en de keuken te horen.

Aan het einde van de avond maak ik nog een paar uitbundige groepsfoto's en om kwart over twaalf (sorry Mark) staat iedereen buiten voor de taxi's.

Onderweg naar huis check ik mijn telefoon en zie ik tot mijn schrik dat de horeca waarschijnlijk toch weer in de lockdown moet. Kak! mijn agenda staat de komende maanden stampvol.

Feesten met elkaar is een belangrijke oerbehoefte van de mens. In alle tijden, in alle culturen, arm en rijk, overal in de wereld. Van samen feestvieren wordt de mens gelukkig, we kunnen uiteindelijk niet zonder.

Ik dacht echt even dat we van die nare lockdowns af waren. Take-away, minder tafels, hele team gevaccineerd, QR check, we zijn braaf door alle hoepeltjes van overheid heengesprongen. Maar het is dus nog steeds niet genoeg.

Lees via deze link meer columns van Sico. 

Overig nieuws