Column restaurateur Sico de Moel: Mijn Frenkie

Auteur: Sico de Moel
Columns 20 mei 2019
Column restaurateur Sico de Moel: Mijn Frenkie

De spelers van Ajax zijn populairder dan ooit. Europese topclubs azen op de jonge spelers die met Amsterdamse bravoure zoveel harten hebben gestolen.
Het is een illusie om te denken dat je deze topspelers zou kunnen vasthouden.

"Ajax is een fantastiche club, maar deze kans kan ik natuurlijk niet laten lopen."

Ajax is op Europees niveau een opleidingsclub.

Voor koks is er ook een Champions League, dat zijn de restaurants met 2 of 3 michelinsterren. Ambitieuze jonge topkoks willen allemaal spelen op dit hoogste niveau. Ervaring opdoen op topniveau om later zelf chefkok te worden.

Gisteravond kwam mijn leerlingkok na het werk naar me toe. Hij had hard gewerkt. 16 gasten, keer 7 gangen. Hij had zijn keuken goed onder controle, het liep allemaal op rolletjes.

Ik leid mijn koks breed op. Alles is puur en ambachtelijk, geen poeders of andere prefabtroep, alles is vers, eerlijk en in eigen huis gemaakt.

Nog belangrijker vind ik de planning en organisatie van de keuken. Er moet efficiënt en effectief worden gewerkt. Geen overuren, voldoende tijd voor rust en ontspanning buiten de keuken.

L´invité is daardoor een populair leerbedrijf. Meestal heb ik ruime keuze als ik een nieuwe leerling zoek. Dan kies ik de kok die ambitieus is en zichzelf flink wil verbeteren.

"L´invité is een fantastisch bedrijf, maar zo´n kans kan ik natuurlijk niet laten lopen."

Mijn leerling gaat over twee maanden aan de slag bij &Moshik, 2 michelinsterren.

Sico

PS:

Ik ben dus weer op zoek naar een nieuwe zelfstandigwerkende kok of leerlingkok. Ken je iemand die goed past bij L'invité? Er is nu een vacature.

Lees via deze link meer columns van Sico. 

Meer leuke stukjes van Sico lees je via deze link: www.linvite.nl/dagboek
De website van het restaurant vind je hier: www.linvite.nl

Overig nieuws