Couscoussalade met paprika, kip en sinaasappel

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Couscoussalade met paprika, kip en sinaasappel

Ingrediënten (4 personen)

400 gram scharrelkippendijfilet in reepjes

1 teentje knoflook, geperst

zout en peper
rasp van 1 sinaasappel

1 eetlepel olie

1 oranje paprika, in dunne reepjes

1 courgette, in blokjes
sap van ½ sinaasappel
½ theelepel kaneel
1 eetlepel extra vierge olijfolie 
200 gram viergranen couscous
1 eetlepel platte peterselie, fijngesneden
1 eetlepel munt, fijngesneden

1 oranje paprika, in blokjes
50 gram feta

Bereiding

Verhit de olie in een pan. Kruid de kipreepjes met zout en peper en sinaasappelrasp erboven. Meng door elkaar. Bak de kip. Pers de knoflook en bak mee. Bak de paprika en courgette mee. Breng op smaak met sinaasappelsap en kaneel. Kook de couscous. Meng de kipreepjes met peterselie, munt en paprikablokjes. Bestrooi met feta.

Overig nieuws