Onlangs is in Roermond crematorium 'Tussen de Bergen' geopend. Het is het eerste crematorium in Nederland dat is voorzien van een lounge waar bezoekers gebruik kunnen maken van diverse culinaire faciliteiten. De opening ging gepaard met de lancering van een receptenboek als alternatief voor het plakje cake waaraan verschillende bekende Nederlanders hebben meegewerkt, zo ook Margo Reuten.
*Uitvaart met soesjes*
Tweesterrencef Reuten van Restaurant da Vinci in Maasbracht vindt kaassoesjes goed passen bij een uitvaart. In het boek is te lezen: "Op emotionele dagen als een uitvaart kan een hartig soesje van kaas een moment van troost voor de nabestaanden betekenen. Een luchtig, hartig hapje, met zorg bereid, als fijn culinair intermezzo en hart onder de riem."
*Nog een aantal gerechten uit het boek:*
Helga van Leur; Chocolade regendruppels en zonne-zandkoekjes
Camiel Eurlings; Quiche met broccoli en brie
Judith Osborn; Fingersandwiches
Karin Bloemen; Appeltaart
Erik Hulzebosch; Goulashsoep
Jan Vayne; Zwolse mosterdsoep
Avital Selinger; Kaasstengels
Voor elk recept dat werd aangeleverd doneert DELA 500,- aan Stichting Jarige Job of Make a Memory. In totaal werd een bedrag van 11.000 bij elkaar gezameld voor het goede doel.
~Frank Lindner~
Crematorium met culinaire lounge en boek
8 april 2011