De Griek in Rosmalen viert tienjarig bestaan

20 april 2010
De Griek in Rosmalen viert tienjarig bestaan

Restaurant De Griek aan de Rodenborchweg in Rosmalen viert komende maanden het tienjarig bestaan van de eetgelegenheid. Het jubileum wordt met tal van verrassende acties gevierd, tot en met het einde van dit jaar. Eigenaren Henk en Henny van Vlijmen zijn volbloed Nederlanders, er stroomt geen spatje Grieks bloed door hun aderen. Dat juist zij ruim een decennium geleden Grieks/Macedonisch specialiteiten restaurant 'De Griek' overnamen, samen met Luc Thissen, heeft meer te maken met toeval dan met enige droom ooit in die richting.

*Nederlands schip met Griekse bemanning*
"Eigenlijk runden wij destijds samen met Luc Thissen een café/zaal in Maren Kessel. De gelegenheid deed zich voor om dit restaurant over te nemen en vol enthousiasme zijn we aan dit avontuur begonnen", aldus Henk van Vlijmen tegenover De Weekkrant.nl. Lachend: "Het is een Nederlands schip met een Griekse bemanning en het schip heet 'De Griek'."
Op de kaart van het restaurant staan de bekende Griekse gerechten maar ook een zeer uitgebreide vegetarische kaart, wild en een gevarieerd scala van traditionele Griekse gerechten van het vaste land bereid door een Griekse keuken onder leiding van chef-kok Magiras Pavlos Passachidis.


~Frank Lindner~

Overig nieuws