Hotel-Café-Restaurant De Roode Leeuw in Amsterdam beleeft dit jaar haar honderdste verjaardag. Het restaurant heeft populariteit vergaard dankzij de klassieke Hollandse kaart. Het 100-jarig bestaan wordt op gepaste wijze gevierd met een feestelijk jubileumjaar.
*Hollandse keuken*
Al 100 jaar lang vinden gasten van over de hele wereld hier een centraal gelegen startpunt voor hun bezoek aan Amsterdam. Het restaurant staat bekend om haar Nederlandse regionale specialiteiten kaart en andere typisch Hollandse lekkernijen op de à la carte kaart. Gerechten als Hollandse haring met aardappelsalade en bietendressing (en een glaasje korenwijn), Amsterdamse kabeljauwkroketjes en Twents nagelhout met geitenkaas en tomatenmarmelade zijn zowel onder de Nederlandse als de buitenlandse gasten bijzonder geliefd.
*Historische prijzen*
Op 16 oktober 2011, precies honderd jaar nadat het bedrijf werd ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, zal een groot feest plaatsvinden in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Tot die tijd vinden er allerlei jubileumactiviteiten plaats, zoals Âdineren tegen historische prijzenÂ, een fotowedstrijd en de productie van een eigen glossy magazine.
*Feestelijk jaar*
General manager van de Roode Leeuw, René Wildeman, is initiatiefnemer van het jubileumjaar: ÂWe zullen er een feestelijk jaar van maken vol activiteiten om de gast mee te laten genieten van de feestvreugde. Zo bieden we binnenkort een Hollands driegangen menu tegen een historische prijs aan via de populaire website Groupon. Maar hoogtepunt zal het feest in de Nieuwe Kerk worden, en we zijn verheugd dat ook burgemeester Eberhard van der Laan voornemens is daarbij aanwezig te zijn.Â
*Op de foto:* Het Hollandse Menu dat bij De Roode Leeuw wordt geserveerd.
~Frank Lindner~
De Roode Leeuw viert 100-jarig jubileum
21 januari 2011