De wetgever staat roken binnenkort helemaal niet meer toe in de kroeg. Maar hoe zit dat dan nu nog met de rookruimte? Aan welke eisen moet deze voldoen en hoe moet je
personeel hiermee omgaan? Een korte uitleg.
*De eisen:*
De rookruimte moet afsluitbaar zijn en worden aangeduid als rookruimte.
Er mag geen rookoverlast zijn in aangrenzende ruimtes.
Er mogen geen werkzaamheden worden uitgevoerd, dus er mag bijvoorbeeld niet bediend worden.
Bovendien mogen het personeel (incl. uitzendkrachten, stagiairs, vrijwilligers, etc.) en de gasten niet verplicht worden om door de rookruimte heen te lopen, om de rookvrije ruimte te bereiken.
Ook de Drank- en horecawetstelt eisen aan rookruimten. Als u een rookruimte inricht, verandert waarschijnlijk de oppervlakte van de horecalokaliteiten zoals die op uw vergunning staan vermeld. Deze verandering moet u melden bij de gemeente. Verder kunnen bouwkundige eisen, en eisen voor de brandveiligheid van toepassing zijn. U kunt daarover contact opnemen met uw gemeente.
~Bron: NVWA~
~Thijs Jacobs~
De rookruimte. Hoe zit dat?
20 augustus 2014