December 2023: Productinnovatie voor jouw restaurant

Auteur: Redactie
productnieuws 28 december 2023
December 2023: Productinnovatie voor jouw restaurant

Regelmatig worden er nieuwe producten voor de horeca gelanceerd. Van trendgerichte keukeningrediënten tot handige technologieën die het hoofd bieden aan het personeelstekort; allemaal interessante aanvullingen voor jouw horecazaak. In deze rubriek belichten we enkele producten die deze maand zijn geïntroduceerd.

Winterse lift-off met ‘Space Cowboy Imperial Stout’ van Maximus

De winter kan nu echt van start gaan met een geheel nieuwe Space Cowboy Imperial Stout (11 procent) van Maximus Brouwerij uit Utrecht. Een rijk, vol en complex genietbier om je op te warmen, onder andere op basis van rogge en dit jaar op smaak gebracht met vanillepeulen (Hollands Hophuis), Ceylon kaneel en fenegriek zaad (smaakaccent van ahornsiroop). Om te degusteren in de namiddag of avond bij de open haard, bij het dessert of als ‘digestief’ door de zoete, kruidige tonen met een zweempje rokerigheid. Onderdeel van de reeks Maximus Specials - verkrijgbaar op blik & fust.

GINAMIS: de prijswinnende alcoholvrije spirit voor elke feestelijke cocktail

Deze feestdagen biedt GINAMIS een verfrissend alternatief voor de bekende bubbels en rode wijn: een alcoholvrije spirit geïnspireerd op gin. GINAMIS is een alcoholvrije drank, zonder concessies op smaak of karakter. De spirit wordt gedistilleerd op authentieke wijze in een kleine distilleerderij in Amsterdam. Dankzij de combinatie van botanische ingrediënten, waaronder het Franse paardenbloemblad, biedt GINAMIS dezelfde smaakbeleving als een alcoholhoudende gin. Hierdoor vormt het de ideale basis voor kruidige, warme cocktails. Deze spirit is niet alleen alcoholvrij, maar ook suiker- en glutenvrij en bevat geen calorieën. GINAMIS is verkrijgbaar bij slijterijen en online.

Teeling® whiskey voegt zich bij Bacardi in aantal Europese markten

Bacardi, het grootste privé sterkedrankenconcern, kondigt aan dat TEELING Ierse Whiskey vanaf 2024 deel zal uitmaken van hun portfolio van iconische merken in een aantal Europese markten, waaronder Nederland. Vanaf 1 januari wordt TEELING door Bacardi gedistribueerd in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Oostenrijk; vanaf februari in Zweden en vanaf maart in België. TEELING voegt zich bij een portfolio van topmerken, waaronder BACARDÍ® rum, PATRÓN® tequila, BOMBAY SAPPHIRE® gin en GREY GOOSE® wodka. De Ierse Whiskey sluit zich aan bij het groeiende whisk(e)y assortiment van het bedrijf, bestaande uit DEWAR'S® Blended Scotch Whisky en ANGEL'S ENVY® Kentucky Straight Bourbon Whiskey.

Limoncello met infusie van groenspar

Koreman's, de grootste craft cello-producent van Nederland, lanceert een speciale wintereditie; de Pinocello. Deze limoncello is subtiel doordrenkt met infusie van groenspar-naalden, en is daarmee de perfecte verrassing op een feestelijke kersttafel. De Pinocello wordt met de hand gemaakt, met uitsluitend biologische ingrediënten. Er zijn dan ook maar 2.000 flessen van beschikbaar. Deze X-tremely limited edition is al exclusief verkrijgbaar bij geselecteerde slijters, delicatessenzaken en via de webshop van Koreman's.

Plantrecôte©: ook vleesliefhebbers zullen er dol op zijn

De Plantrecôte©, een alternatieve eiwitbron op basis van tarwe en erwten, heeft zowel hetzelfde uiterlijk als dezelfde authentieke textuur als een echte entrecôte. Het geheim hierachter is een innovatieve 2D-technologie van Vion, die het mogelijk maakt om twee texturen in één vleesalternatief te combineren en de vetrand van de steak, die cruciaal is voor entrecôte-kenners, te veranderen in een ervaring op zich. De Plantrecôte© maakte ook indruk op de kritische vleesliefhebbers in de smaaktest - vooral met zijn textuur.

Elegantie als rode draad door het exterieur heen

Ieder jaar opnieuw vloeien zwoele zomerdagen over in knusse najaarsnachten. En hoewel de temperaturen het soms laten afweten, is een ontspannende herfstavond in de buitenlucht het toppunt van gezelligheid. Meubelmeester Ethnicraft vult daarom haar outdoorassortiment aan met enkele nieuwigheden om je tuin of terras mee op te smukken. Geniet van een winterse barbecue aan de nieuwe Jack-outdoortafel of leun achterover in de gelijknamige loungestoel. Wanneer het voorjaar binnen enkele maanden opnieuw aanbreekt, ben je bovendien alvast voorbereid op het nieuwe seizoen.

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws