Vorige week vond er in restaurant Le Début van de Hotel School The Hague/Amsterdam te Amsterdam de finale van de Gramona Amuse Wedstrijd plaats. 10 restaurants uit het hele land presenteerden hier een amuse die ze gecreëerd hadden voor bij de 2012 Cava Gramona Gran Reserva 'La Cuvée'.
Fresh Food Friends uit Rotterdam werd met een amuse van gebakken langoustine, tartaar van langoustine, oester crème, vadouvan vinaigrette, met Cava Gramona geïmpregneerde druif en quinoa de winnaar.
De eerste prijs die Fresh Food Friends heeft gewonnen is een volledig verzorgde reis naar Barcelona voor 2 personen voor 2 nachten. Inclusief vluchten, hotel, een bezoek aan de kelder en wijngaarden van Gramona en een diner in een restaurant met een Michelinster.
De cava’s van Gramona zijn heerlijke aperitieven die passen bij verschillende soorten amuses, daar zijn wij van overtuigd. Daarom organiseerde Wijnimport J. Bart samen met Gramona een amuse wedstrijd met als uitgangspunt de 2012 Cava Gramona Gran Reserva 'La Cuvée'.
Elke aanmelding ontving een fles 2012 Cava Gramona Gran Reserva 'La Cuvée' om een perfecte amuse erbij te creëren. In totaal zijn er 52 amuses ingestuurd. Het was een zeer diverse selectie van stijlen en soorten amuses, ook van het type bedrijven die een amuse ingestuurd hebben; van restaurants met een Michelin ster tot eetcafé.
Wegens het succes van het hoge aantal inzendingen, de kwaliteit van de amuses en de strijd in de finale zal er in 2017 weer een Gramona Amuse wedstrijd worden georganiseerd.