Zondag 6 oktober 14.00 – 16.30 uur
Tijdens de exclusieve Folie Culinaire Preview Day zullen de Partners van Euro-Toques je inspireren met producten en diensten van het hoogste culinaire niveau. Ontmoet (inter)nationale sterrenchefs en bezoek kook- en productdemonstraties. Folie Culinaire biedt een compleet overzicht van (non)food, wijn en overige producten en services uit het hogere segment. Aan de Chef’s Table kan je genieten van unieke gerechten en bijpassende wijnen van sterren chefs Jozua Jaring van Ratatouille Food & Wine * Haarlem en Servais Tielman van Beluga Loves You * Maastricht gepresenteerd door Dennis van Veen.
Maandag 7 oktober 10.00 – 17.00 uur
Om 10:00 uur gaat de Kameraod Brouwers Beer & Food Battle 2024 by Euro-Toques Nederland van start in de Battle Area van de BBB. Tijdens deze wedstrijd maken de deelnemers een drie-gangen menu met eigen streek- en seizoensproducten die Euro-Toqueswaardig zijn en presenteren dit menu aan de jury. Alle producten dienen ter plekke ambachtelijk bereid te worden. De chef brengt zijn maître mee om het publiek en de jury te vertellen over de samenstelling van het gerecht en de pairing met het bier en waarom dit in zijn ogen de beste combinatie is. De deelnemers krijgen ruim van te voren een bierpakket aangeleverd door Kameraod Brouwers. Zij moeten tenminste één van deze bieren inzetten om een mooie bier-spijs combinatie te bereiden. De uitreiking van deze wedstrijd zal rond 17.00 uur plaatsvinden.
Daarnaast kan je tussen 10:00 en 18:00 uur een groot aantal Euro-Toques Nederland Partners bezoeken aan het Partner Paviljoen en op de Folie Culinaire.
Dinsdag 8 oktober 10.00 – 18.00 uur
Ook nu bezoek je de Euro-Toques Nederland Partners op de Folie Culinaire. Tevens zal er een board-meeting plaatsvinden van Euro-Toques International. Bestuur van een groot aantal aangesloten landen als Italië, Frankrijk, Duitsland, België, Roemenië etc. zullen aanwezig zijn voor deze belangrijke bijeenkomst en na de lunch de beursvloer betreden.
Woensdag 9 oktober 11.00 – 17.00 uur
Bezoek het Euro-Toques Nederland Partner Paviljoen en de aanwezige Partners op de Folie Culinaire. In de demo-keuken van Culinaire Saisonnier zal vanaf 11.00 uur om de PALUX Innovation Award International 2024 gestreden worden door maar liefst acht Euro-Toques International chefs uit o.a. België, Duitsland, Roemenië en Nederland.
Jonge talenten presenteren een signature gerecht met Euro-Toques waardige producten. Deze producten voldoen aan de kernwaarden van Euro-Toques: (H)eerlijke producten van hoge kwaliteit uit de streek en volgens de seizoenen. De gerechten worden ter plaatse bereid in de demo-keuken van Culinaire Saisonnier. Tijdens de demonstratie vertellen de deelnemers over hun signature gerecht, de gebruikte technieken en producten. Ze vertellen waar hun restaurant voor staat in samenspraak met moderator Ramona van Zweden. Na de prijsuitreiking door de Internationale jury zal de traditionele afsluitende Bier & Bitterballen Party plaatsvinden.
Foto: Eelco van Wieringen Buro Publieke Werken
Blijf op de hoogte!
Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.