Vandaag verschenen: de nieuwste editie van vakblad De RestaurantKrant. Nu kosteloos te downloaden of online te lezen. Vakinformatie dat elke restaurateur niet kan missen.
Download hier de laatste editie van De RestaurantKrant
Deze editie staat in het teken van de herfst. Zo lees je onder andere hoe je meer omzet uit je winterterras kunt halen en hoe je het best wild kunt bereiden én verkopen. Op de cover staat chef en ondernemer Willem Schaafsma. Hij is eigenaar van Restaurant Eindeloos, Drink- en Eetlokaal Proefverlof en Bajes Streetfood Club. Allen in Leeuwarden. Opgeleid in Randstedelijke sterrenzaken was zijn oorspronkelijke doel een Michelinster naar de hoofdstad van Friesland te halen. Tegenwoordig vindt hij zijn missie belangrijker: goed bezig zijn met regionale producten, meer groente en minder vlees.
Onze vaste columnist Fernando Jonker schrijft de frustratie van zich af over no-shows. Zijn gasten betalen sinds kort een aanbetaling bij het maken van een reservering. Noodzakelijk of niet gastvrij? Hij legt het uit in zijn column. Het WK-voetbal start voor het eerst in de geschiedenis in november. Horecaondernemers delen in deze editie hoe zij extra omzet halen uit het grootste sportevenement ter wereld.
Verder lees je in deze uitgave waarom sommelier Koen van der Plas vindt dat ieder restaurant een Nederlandse wijn op de kaart moet hebben, waar je op moet letten als je een restaurant koopt en een uitgebreid interview met Janine de Roode, die een aantal jaar geleden in Utrecht haar Soep-bar opende.
Download hier de laatste editie van De RestaurantKrant