Vandaag verschenen: de nieuwste editie van vakblad De RestaurantKrant. Nu kosteloos te downloaden of online te lezen. Vakinformatie dat elke restaurateur niet kan missen. De redactie van De RestaurantKrant zet zich in om te voldoen aan de informatiebehoefte van iedere ondernemer in restaurants.
In deze editie lees je over de voor- en nadelen over een keuken zonder gas. Als het aan de overheid ligt dooft de laatste gaskachel in Nederland in 2050. Veel horecaondernemers kiezen bij verbouw van de keuken voor inductie. Horecaondernemer en bekroond chef Bjorn Massop legt de voordelen uit.
In juni 2021 heeft de overheid de regels verduidelijkt in het Alcoholbesluit, zodat horecaondernemers beter weten hoe ze zich moeten houden aan deze strengere eisen. Catch Legal licht toe hoe dat is gedaan voor het nieuwe leeftijdsverificatiesysteem en de zogenoemde geborgde werkwijze en waar de horecaondernemer rekening mee moet houden.
Ladychef terug aan de top: Sibrecht Benning liep stage bij de absolute culinaire top in Nederland, kookte zichzelf de Gault&Millau-gids in met haar eigen restaurant De Sjalot én is nog altijd een boegbeeld van de Nederlandse gastronomie. Toch was het wat stil rondom Benning nadat ze De Sjalot in 2019 verkocht. Nu is ze terug. Hoe? Lees het!
Patron-cuisinier Peter Gast van het met een Michelinster bekroonde restaurant Graphite opende op 3 maart een nieuwe zaak in hartje Amsterdam: Obsidian by Graphite. Lees hoe in deze underground venue de topchef experimenteert met plant-based gerechten en hoe (unplugged) muziek een centrale rol heeft.
Ook komen de voor- en nadelen van bestellen met QR-code, zes vegan trends voor 2022 en hoe je nieuw personeel inwerkt aan bod.
Je leest het allemaal in de gloednieuwe De RestaurantKrant, download hier!