Enschede krijgt grootste wokrestaurant van Twente

14 april 2009
Enschede krijgt grootste wokrestaurant van Twente

In Enschede vestigt op de uitgaansboulevard Go Planet bij het Arke Stadion het grootste wokrestaurant van Twente. Ondernemer Zhiyong Chou uit Almelo opent er een horecagelegenheid met circa 800 plaatsen. In de schaduw van het Polman Stadion in Almelo exploiteert Chou sinds augustus 2007 al een soortgelijk restaurant voor 600 gasten. Op Go Planet was al een wokrestaurant gepland, maar de zaak krijgt met 2.400 vierkante meter 'olympische' afmetingen.

Eerdere plannen voor een beachvolleybalhal zijn geschrapt. "Ondernemer Chou wilde de vierkante meters van de hal er graag bij hebben", zegt directielid André van Leeuwen van Herikerberg Vastgoed. Chou zegt in Enschede waarschijnlijk, net als in Almelo, een 'all inclusive-formule' te gaan hanteren, waarbij gasten doordeweeks 23 euro en in het weekeinde 24 euro betalen. Voor dat bedrag kunnen ze tweeëneenhalf uur lang eten en (alcoholvrij) drinken in 'Wok in vuur en vlam'.

Van Leeuwen noemt de komst van het wokrestaurant 'een mooie impuls' voor Go Planet. Een ander horeca-initiatief op de uitgaansboulevard, 'Stoete & Sterren', is mislukt. Deze lunchroom is dicht. Ook de regiomarkten op zondag – vanwege vergunningperikelen met veel lawaai omgeven – zijn een stille dood gestorven. Van Leeuwen: "We moeten het van bedrijfsfeesten en grote manifestaties hebben."

"*Stuur door...*":mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20bericht%20op%20De%20RestaurantKrant.nl&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20De%20RestaurantKrant.nl%0A%0Ahttp://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/enschede-krijgt-grootste-wokrestaurant-van-twente/

Overig nieuws