Eten boven de wormen

29 april 2010
Eten boven de wormen

Hoe lekker kunt u eten, met het idee dat u bovenop 200.000 krioelende wormen zit? Het klinkt misschien onsmakelijk, maar de gasten van restaurant Red Feather Lounge in Idaho, de VS, hebben nergens last van. Terwijl zij op hun eten kauwen, maken wormen in de kelder compost van de resten eten die overblijven. Eigenaar Dave Krick vindt dat hij eindelijk een goede manier gevonden heeft om van zijn afval af te komen. En hij denkt zelfs wat geld te verdienen met zijn wormen.

*Trend in groen*
Dave Krick is al langer een eco-restaurateur. Hij serveerde zijn gasten verantwoorde biologische biefstuk en gezonde lokale producten. Dave wilde echter een stap verder gaan en besloot om al zijn afval verantwoord te gaan verwerken. Niet alleen Krick kampt met dit probleem, restaurants houden dagelijks grote hoeveelheden eten over. Composteren leek een logische stap. Het enige probleem was: een composthoop stinkt. En dat kan je niet gebruiken in de buurt van een restaurant. Daarom besloot Dave wormen in te gaan zetten.

*Wormen mee naar huis*
Dave Krick is ondertussen tevreden met zijn wormen. Hij wil binnenkort een tweede grote stalen bak met wormen in zijn kelder zetten. De compost gebruikt hij voor zijn eigen tuin en hij verkoopt het aan klanten. Ook wil hij emmers met wormen gaan verkopen. Dan kunnen klanten op hun eigen balkon of tuin hun etensresten transformeren tot puur natuur.


~Nienke Duimelaar~

Overig nieuws