Fat Phill’s opende begin februari zijn allereerste drive-through restaurant bij de afslag Oosterhout/Nijmegen langs de A15. Een strategische uitbreiding die perfect past bij de groeiambities van het merk, dat niet alleen nationaal maar vooral internationaal steeds groter wordt.
“Dit concept is anders dan wat we gewend zijn, maar ik heb er alle vertrouwen in. Ik zie dit als de ideale outletvorm voor de toekomst,” aldus Armin Vahabian, CEO en founder van Fat Phill’s. “Fat Phill’s is geen eindbestemming zoals een luxe restaurant; wij zitten op plekken waar mensen ons spontaan opzoeken, na werk of school. Een drive-through volgt hetzelfde principe: iemand rijdt op de snelweg, voelt trek en maakt een impulsieve keuze. Net als in de winkelstraten staan we hier naast de McDonald’s.”
De keuze voor een drive-through past binnen de missie van Fat Phill’s om de ultieme comfort food-ervaring toegankelijker te maken. "Wij gaan dit jaar nog drie drive-thru’s restaurants openen en bij succes volgen er meer." voegt Vahabian toe.
Over Fat Phill’s Nederland
De Nederlandse franchiseketen Fat Phill’s, opgericht in 2019 door Armin Vahabian, is een Amerikaans geïnspireerd franchiseketen. De inspiratie vind je terug in de iconische graffitiwall met hip-hop artiesten, de mate van gastvrijheid en de menukaart. Fat Phill’s staat bekend om de casual snelle service met bestelzuilen voor het ultieme gemak, dagverse producten en haar eigen huisgemaakte recepturen. Met deze uitbreiding komt het totaal aantal Fat Phill’s locaties in Nederland op 19, met 8 nieuwe filialen in de pijplijn. Internationaal groeit de keten flink: in het Verenigd Koninkrijk is er een deal gesloten voor 100 vestigingen in 10 jaar, waarvan Clapham, Londen al open is. Wood Green volgt in mei en Soho in het najaar. In Duitsland staan 50 locaties gepland, te beginnen in München, met Keulen en Düsseldorf in 2026. Ook in Ierland wordt uitgebreid, met 10 vestigingen, waarvan 5 binnen 3 jaar. Spanje wordt een speerpunt met 60 locaties, beginnend in Madrid. Hiermee is Fat Phill’s de snelst groeiende hamburgerketen van Europa.
Blijf op de hoogte!
Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.