Fifteen helpt meer jongeren aan werk

31 maart 2010
Fifteen helpt meer jongeren aan werk

Het Amsterdamse restaurant Fifteen heeft een nieuw initiatief ontwikkeld om jongeren zonder diploma aan het werk te helpen. Het werkt hiervoor samen met andere horecagelegenheden in de hoofdstad en de dienst Werk en inkomen van de gemeente Amsterdam. Fifteen begint vanaf dinsdag met het horecawerkgelegenheidsplan, maakte het restaurant van de Britse topkok Jamie Oliver bekend.

*Niet wachten*
Het Amsterdamse restaurant staat al bekend om het opleiden van jonge werklozen. Sarriel Taus, eigenaar van Fifteen, vindt dat jeugdwerkloosheid een hogere prioriteit moet krijgen.
De horecagelegenheid wil niet wachten tot het nieuwe kabinet is aangetreden. "Momenteel zijn er meer dan 50.000 werkloze jongeren zonder diploma. Zonder diploma's kom je niet aan een baan of stage. Daarom kun je deze groep niet aan het werk zetten zonder ze op te leiden'', aldus Taus.

*Nieuw plan*
Tot nu toe kon Fifteen jaarlijks vijftien tot twintig jongeren een opleiding bieden. Met het nieuwe plan en de medewerking van andere restaurants is het straks mogelijk enkele duizenden opleidingsplekken te realiseren.


~Frank Lindner~

Overig nieuws