Food Inspiration Days in beeld

26 oktober 2011
Food Inspiration Days in beeld

Op maandag 24 en dinsdag 25 oktober vonden de jaarlijkse Food Inspiration Days plaats. Een foto zegt meer dan duizend woorden. Frank Lindner maakte een fotoverslag van de tweede dag.
~Ontvangst met chocoladelolly's~


~Fooddesigner Annelies Hermsen verrijkte de waters van Spa met bijzondere smaken. O.a. (links op de foto) Spa Henriëtte met venkel en anijs. Top!~


~Pastry in Europe/Patisserie & Desserts zochten waaghalzen voor hun 'XTC-pillen', 'Magic mushrooms' en 'Coke van honing en Nutella'.~


~Tussen de middag werden de inspiratieateliers goed bezocht~


~Because You Rock! was het thema van de dag, dus Henri kwam met een cocktailbar waar soepen werden geshaked en mooi gepresenteerd. Soup rocks!~


~William de Kroon van Miele geeft een demo met de stoomoven. Langzaam gegaard buikspek en a la minute bereide coquille, met daarbij een espuma van komkommer~


~Bonbons met dropshot-infuus~


~PlantLab gaf een kijkje in de groenteteelt van de toekomst. Met LED-verlichting kan men in bijvoorbeeld lege kantoren sneller dan in een kas groente en fruit telen~


~Boerenland smoothies van Campina~


~Overheerlijke delicatessen~


~Bij ieder atelier was de presentatie een lust voor het oog. Eten doen we tenslotte eerst met onze ogen~


~Cees Helder vertelt de zaal over de dag dat hij te horen kreeg dat hij als eerste chef van Nederland drie sterren kreeg~


~Meesterslagers benen delen van een Blaarkopkoe uit voor een zogeheten 'snoeptafel'~


~De heren kwamen het toneel op onder spectaculair luid getrommel~


~Dagopening door Hajé de Jager: "ga vandaag met elkaar in gesprek en ga verbindingen aan. (...) We moeten zuinig zijn op de aarde. We hebben eeuwen gebruik kunnen maken van de rente die moeder aarde ons gaf, maar nu teren we in op de hoofdsom en dit is onomkeerbaar."~


~De snuifpoeder van honing en Nutella was een heel bijzondere smaakervaring die nog minuten lang door de mondholte ging~


~Wijngaard Kaas bracht nieuwe varianten van Reypenaer naar Eindhoven. Onder andere met coatings van mosterd, gember of rozemarijn~


~De heren chefs van Nestlé Chef presenteerden een mooie sukade met een prachtige eendenbouillon~


~Beide dagen waren stijf uitverkocht. 1.000 bezoekers kregen in het Evoluon hun jaarlijkse inspiratieshot~


~Aandacht voor koffie middels latte art~


~Fooddesigner en beeldend kunstenaar Nick Twaalfhoven denkt 'out of the box' en laat zich bij het maken van een gerecht niet door zijn eigen smaak, visie en ervaringen leiden, maar door zijn muziekidolen en de teksten van hun nummers~


~Talent heeft de toekomst. De mini-chefs van Kokkerelli & The Kids University waren de hele dag druk in de weer met koken en serveren~


~Bijzondere kijk op de zaal wanneer iedereen het 3D dessert voorgeschoteld krijgt van Pascal van Loon en Edwin van Gent van Unilever Food Solutions~


~De 3D placemat kan je op het verkeerde spoor zetten~


~Een QR-code op het dessert verwijst naar een website met meer informatie over het product. Slim bekeken!~


~Thérèse en Jonnie Boer vertellen over hun nieuwste kookboek Puurst. Als er niet meer uitgevers, fotografen en vormgevers worden 'versleten' ligt het boek in maart 2012 in de winkels~


~Jos Burgers is tijdens zijn met humor en grappen doorspekte lezing helemaal 'spot on'. "Geef nooit korting, Groupon is een dom concept. Luister naar je gasten en vraag ze ook naar de dingen die je niet wilt horen. Dat werkt thuis in een relatie ook."~


~Kasia Vermaire brengt de nieuwste theetrends op het podium, waaronder de uit Azië afkomstige 'bubble tea', een koude thee met balletjes van tapioca. De zaal proefde een variant met kokosmelk en matcha thee~


~Choc-o-latier Dominique Persoone vertelde over zijn cacao-expeditie in Midden-Amerika. Hij kwam terug met vier heerlijke bonbons, waaronder een chocolade 'gifkikkertje'~


~Dagvoorzitter Hans Steenbergen overhandigt het Food Inspiration Jaarboek~


~Voor alle sprekers is er een T-shirt in de vorm van een concert T-shirt met tourdata, because they rock!~

Tekst en foto's: Frank Lindner

Overig nieuws