Hollands Wild heeft vlees van duizenden ganzen verwerkt. Daarmee is dit duurzame vlees behoed van destructie. Er is een duidelijke trend zichtbaar: in de horeca wordt gebroken met de traditie om
gans alleen tijdens Kerst te eten.
*Eerlijk vlees*
De hedendaagse consument is kritisch. Hij wil weten waar het vlees vandaan komt en stelt ook hoge eisen aan dierenwelzijn. Het ganzenvlees van Hollands Wild voldoet ruimschoots aan deze criteria en beantwoordt daarmee duidelijk aan de groeiende vraag van de Nederlandse consument naar eerlijk vlees.
*Geen destructie*
Hollands Wild is eind 2013 opgericht vanuit de gedachte dat geschoten ganzen optimaal moeten worden verwerkt en niet terecht moeten komen in de destructie.
*Het hele jaar door*
Door wijzigingen van de Nederlandse wet- en regelgeving en veranderingen in de natuur is vrij-levend wild jaarrond beschikbaar en is wild eten niet alleen meer voorbehouden aan het traditionele wildseizoen in de herfst. Tot nu toe waren er nauwelijks producten van wilde ganzen verkrijgbaar: belangrijke schakels in de keten ontbraken of werkten slecht samen. Hollands Wild verbindt de losse schakels en vormt zo een nieuwe keten van jager tot en met ambachtelijk producent die van ganzenvlees innovatieve producten maakt.
*Ganzen in Nederland*
Nederland is een echt ganzenland. In de laatste jaren is het aantal ganzen sterk toegenomen tot meer dan 600.000. Ganzen veroorzaken door de grote aantallen jaarlijks voor vele miljoenen euros schade aan biodiversiteit en gewassen. Daarom wordt gestreefd naar een maximum aantal van 100.000.
Deskundige jagers verzorgen het afschot van wilde ganzen in Nederland. Momenteel worden er in Nederland ca. 150.000 ganzen per jaar geschoten.
~Thijs Jacobs~
Gans niet alleen met Kerst op tafel
12 mei 2014